Šport
10 ogledov

Verdasco dobil zadnjo generalko

Fernando Verdasco je dobil svoj tretji turnir v karieri. Žurnal24 main
Fernando Verdasco je zmagovalec teniškega turnirja v New Havenu. Španec je v finalu ugnal domačina Sama Querreyja. Na ženskem delu turnirja se je zmage veselila Caroline Wozniacki.

Drugi nosilec Španec Fernando Verdasco je v finalu teniškega turnirja ATP v New Havnu z nagradnim skladom 750.000 dolarjev premagal šestega nosilca Američana Sama Querreyja s 6:4 in 7:6 (6). Verdasco je osvojil svoj tretji turnir v karieri in prvega po Umagu leta 2008. Querrey je petič v sezoni igral v finalu, zmagal pa je le v Los Angelesu v začetku tega meseca. Na zadnjem turnirju pred odprtim prvenstvom ZDA sta finalista v enem dnevu odigrala po dva dvoboja, saj so dan prej polfinalna obračuna zaradi dežja prestavili. Zaradi grozeče tropske nevihte Denny so zaključek turnirja igrali v dvorani.

Ženski del turnirja je dobil druga nosilka Danka Caroline Wozniacki, ki je v finalu premagala Rusinjo Jeleno Vesnino s 6:2 in 6:4. Wozniackijeva je drugič zapored zmagala v New Havnu in je osvojila svoj šesti turnir v karieri ter tretjega sezoni. Devetnajstletnica je po vsega uri in 16 minutah premagala nepostavljeno Vesnino. Danka lani še ni bila med nosilkami turnirja, letos pa je v New Haven prišla kot deveta igralka sveta.

New Haven (ATP), finale
Fernando Verdasco (Špa, 2) : Sam Querrey (ZDA, 6) 6:4, 7:6 (6)

New Haven (WTA), finale
Caroline Wozniacki (DAN, 2) : Jelena Vesnina (RUS) 6:2, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.