Šport
30 ogledov

Verdasco je pravi Smrkec: izločil Nadala

Verdasco Nadal Madrid ATP četrtfinale EPA
Neprepoznavni Rafael Nadal je proti rojaku Fernandu Verdascu po 23 zmagah izgubil prvo tekmo na pesku v sezoni in izpadel že v tretjem krogu domačega turnirja v Madridu. Verdasco je na kontroverznem modrem pesku rojaka šokiral s 6:3, 3:6 in 7:5.

Rafael Nadal je Fernanda Verdasca v Madridu premagal na vseh 13 dosedanjih dvobojih, 14. pa je bil usoden za številko dve svetovnega tenisa. Nadal, ki je v uvodu v madridski masters ostro kritiziral modro podlago v španski prestolnici ("Spominja na Smrkce!"), je z neprepoznavno predstavo izgubil prvi obračun po 23 zaporednih zmagah.

Petnajsti nosilec turnirja Verdasco je izkoristil številne napake Majorčana in mu preprečil zmago na še tretjem zaporednem turnirju na pesku v letošnji sezoni, vzel pa mu je tudi možnost za maščevanje Novaku Đokoviću, ki ga je v domači prestolnici premagal v lanski sezoni. Đoković in Nadal bosta na bližnjem stadionu Santiago Bernabéu maja odigrala tudi ekshibicijski obračun.

Verdasco je servis reprezentančnemu soigralcu odvzel kar sedemkrat, v primerjavi z 19 Nadalovimi winnerji pa jih je sam na drugo stran igrišča poslal kar 31. Kljub vsemu se je zdelo, da je Nadal na poti do zmage, saj je v odločilnem nizu vodil že s 5:2, a je dvakrat zapravil serviranje za zmago, Verdasco pa se je vrnil z novim breakom in izkoristil drugo zaključno žogico. V četrtfinalu ga čaka obračun s Čehom Tomasom Berdychom.

Nadal: "Če ne bodo zamenjali igrišča, se ne vrnem več!"

Po porazu je Nadal organizatorjem turnirja celo zagrozil, da se na modro podlago v Madrid ne namerava vračati, če je pred naslednjo sezono ne nameravajo nadomestiti s tradicionalno oranžno. "Prišel sem prej kot na katerikoli turnir. Ni bilo dovolj, da bi se prilagodil na razmere. Gre za drugačno igro, kot je tista, na katero smo navajeni. Ne namarevam tvegati, odhajam z bolečinami v boku," je besnel Nadal. "Žal se mi zdi, da sta le dve možnosti: ali se nekaj spremeni ali pa ne bom več prišel."

Madrid, WTA (3,8 milijona evrov), osmina finala:

Lucie Hradecka (Češ) : Katerina Makarova (Rus) 6:2, 7:6 (5);
Serena Williams (ZDA/9) : Caroline Wozniacki (Dan/6) 1:6, 6:3, 6:2;
Marija Šarapova (Rus/2) : Lucie Safarova (Češ) b.b.;
Agnieszka Radwanska (Pol/4) : Roberta Vinci (Ita) 7:6 (1), 6:4.

Madrid, masters ATP (3,1 milijona evrov), osmina finala:

Aleksander Dolgopolov (Ukr/16) : Jo-Wilfried Tsonga (Fra/4) 7:5, 3:6, 7:6 (2);
Tomas Berdych (Češ/6) : Gael Monfils (Fra/12) 6:1, 6:1;
Juan Martin Del Potro (Arg/10) : Marin Ćilić (Hrv) 6:2, 6:4;
Fernando Verdasco (Špa/15) : Rafael Nadal (Špa/2) 6:3, 3:6, 7:5.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.