Šport
71 ogledov

"Verjamem, da so doma že izklapljali TV"

hokej Slovenija - Švica EPA
Risi so z borbeno predstavo nadoknadili štiri zadetke zaostanka in prišli do pomembne prve točke na svetovnem prvenstvu.

Slovenski hokejisti so bili po prvi tretjini dvoboja s Švico v izgubljenem položaju, saj so zaostajali z 0:4, a je nato sledil neverjeten preobrat. Ob koncu druge tretjine je v polno zadel kapetan Jan Muršak, nato pa so risi v zadnjih dvajsetih minutah zadeli še trikrat za 4:4.

Po podaljšku in kazenskih strelih so sicer slavili Švicarji, ki pa niso bili zadovoljni z razpletom. "Nismo zadovoljni, izgubili smo točki. Začeli smo dobro, igrali preprosto in učinkovito. Celo v drugi tretjini smo še nadzirali dvoboj, ni pa nam uspelo zadeti. Gol za 1:4 nam ni bil všeč, potem pa so se v zadnji tretjini vrstile izključitve na naši strani. Čestitam Sloveniji za ta del, imajo dober 'power play' in so nas ujeli. Nazadnje smo zmagali, toda moramo se naučiti kaj iz te tekme za naprej," je dejal selektor Švice Patrick Fischer.

"Začetek, ki ga nismo želeli. Opozarjali smo na njihovo agresivnost in v prvi tretjini so igrali zelo enostavno. Naša reakcija je bila počasna in rezultat je bil 0:4. Po prvi tretjini smo zbrisali vse, kar se je dogajalo. Fantje so počasi prihajali nazaj in začeli verjeti. Pomagal je gol z igralcem manj. Zadnja tretjina je bila najboljša, prisilili smo tekmece v prekrške in igra je stekla. Na koncu smo imeli celo priložnost zmagati, mislim, da je bil podaljšek na dobri ravni, a je šla pač tekma v kazenske strele, kjer je vedno loterija. A dve tretjini sta pozitivni, prvenstvo bo še dolgo in točka nam bo prišla še prav," pa je po tekmi menilprvi mož na slovenski klopi Nik Zupančič.

Slovenija je bila nadigrana sicer le v drugi polovici prve tretjine, prva zadetka je prejela v 11. in 12, minuti, med goloma pa je minilo le 12 sekund. "Začetek je bil res slab. Tako kot na vseh SP doslej smo slabo začeli, letos še bolj, verjetno bi se lahko iz teh napak kaj naučili. A se nismo predali, morda bi lahko zmagali po rednem delu, a moramo biti glede na razplet kar zadovoljni s točko. Potrebujemo deset, 15 minut, da pridemo v ritem, da smo bolj sproščeni. Verjamem, da je marsikdo doma že izklopil televizijo, a smo obrnili tekmo," je povedal David Rodman.

hokej Slovenija - Švica | Avtor: EPA EPA

Za najboljšega igralca v slovenski izbrani vrsti je bil razglašen branilev Mitja Robar, ki je po tekmi dejal: "Skoraj bi nam uspel popoln preobrat, a po prvi tretjini moramo biti zadovoljni tudi s tem, kar smo dosegli. Videli smo, da lahko igramo, če naredimo vse, kar je v načrtu. Nismo igrali enostavno, izgubljali smo ploščke v nevarnih območjih, izgubljali smo dvoboje ... Švicarji so svoje priložnosti hladnokrvno izkoristili. Na koncu smo bili mi v naletu, saj je tekmecu težko, ko zapravi takšno vodstvo. Bili smo boljši, jih silili v napake in škoda, da ni bilo še enega gola."

Rok Tičar je bil poleg Muršaka in Roberta Saboliča med tustimi, ki so streljali kazenske strele, vendar ni uspel zadeti v polno. "Po prvi tretjini nismo delali panike, vedeli smo, da rezultat ni tak, kot smo ga želeli, a vedeli smo tudi, da so Švicarji bolje začeli. Po prvi tretjini smo dorekli stvari in v drugi krenili veliko bolje. Važno je, da smo se tako odzvali in se pogovorili, kaj lahko naredimo. Spodbujali smo se in videli, kaj lahko naredimo. Škoda mogoče tistega zadnjega 'power playa', da ga nismo izkoristili, a tudi Švicarji imajo svojo kakovost," je tekmo ocenil Tičar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.