Šport
10 ogledov

Veselje kljub udarcu v glavo

Novak Đoković EPA
Novak Đoković je letos zmagal že četrti Masters turnir zapored. Bo letos ostal na njih nepremagan?

Srbski tenisač Novak Đoković se je v Rimu veselil svoje četrte zmage na tem turnirju. Po zmagah leta 2008, 2011 in 2014 je v nedeljo premagal Švicarja Rogerja Federerja z 6:4 in 6:3. Tako Đoković v letošnji sezoni ostaja neporažen na peščeni podlagi.

Med slavjem pa se je prvemu teniške lestvice ATP zgodila manjša nerodnost, saj mu je zamašek šampanjca odletel naravnost v čelo. A veselje nad zmago tudi ta spodrsljaj Đokoviću ni zagrenil.

Z zmago Đoković ostaja na vrhu teniške lestvice ATP, na drugem in tretjem mestu pa ostajata Roger Federer in Britanec Andy Murray. Najvišje uvrščeni Slovenec Blaž Kavčič pa je izgubil pet mest in zdrsnil na 81.

Šarapova z veliko truda do zmage

Pri ženskah je turnir v Rimu osvojila Rusinja Marija Šarapova, ki je v finalu premagala Španko Carlo Suarez Navarro z 4:6, 7:5 in 6:1. Šarapova se je z zmago vrnila na drugo mesto v lestvici WTA.

Jutri teden se bodo v Parizu že začele kvalifikacije za slavni Grand Slam turnir Rolanda Garrosa. Lovoriko bosta branila Rafael Nadal pri moških in Marija Šarapova pri ženskah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.