Šport
27 ogledov

Veslači na SP po uvrstitvi med 6

Slovenska veslača Pirih in Kolander sta si priborila neposreden nastop v polfina
1/8
Žurnal24 main
Slovenska veslaška reprezentanca bo prihodnji teden odpotovala na SP 2011 na Novo Zelandijo. Odprava (spoznajte jo v galeriji) kljub okrnjeni zasedbi cilja na dve uvrstitvi v finale - torej med šest.

Reprezentanca v sezoni 2011, leto preden se bo svetovno prvenstvo spet vrnilo na Bled, je pravzaprav rezervna različica prvotno zamišljene ekipe. Najboljši slovenski veslač Iztok Čop si je vzel leto premora. Iz lanskega četverca brez krmarja, ki je na Poljskem osvojil bronasto medaljo, sta ostala Tomaž Pirih in Rok Kolander, saj je Rok Rozman že pred sezono napovedal svoj odhod iz tega čolna, kasneje se je izkazalo, da je tako poškodovan, da je moral izpustiti sezono. Miha Pirih je moral nastop zaradi zdravstvenih težav prav tako odpovedati in od elitnega četverca je ostal dvojec. Luka in Jan Špik, lani peta v dvojnem dvojcu, sta sezono začela v istem čolnu, a je sezona pokazala, da jima letos ne gre, izidi so bili pod pričakovanji, zato je Luka Špik presedlal v enojca, v katerem se bo prvič pomeril na SP v članski kategoriji. Mlajši brat Jan pa je dobil novega partnerja v dvojnem dvojcu Mariborčana Gašperja Fistravca.

Na tekmovanje, na sporedu bo med 31. oktobrom in 7. novembrom, veslači odhajajo optimistični. "Po slabših nastopih v svetovnem pokalu smo se začeli temeljito pripravljati na svetovno prvenstvo. Zaradi bolezni in poškodb smo morali tudi spreminjati posadke, a so se pokazale tudi nekatere zelo posrečene različice in imeli smo tudi nekaj sreče v nesreči. Tekmovalci na treningih so bili zelo zavzeti in lahko rečem, da je pripravljenost optimalna. Domet te ekipe sta najmanj dve uvrstitvi v finale A, najmanj za vse je finale B," pred SP napoveduje selektor Miloš Janša in dodaja, da si želi še veliko več. Janša v vsaki disciplini vidi nekaj posadk, ki po kakovosti odstopajo, z vsemi drugimi pa se slovenski čolni lahko merijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.