Šport
35 ogledov

Vesna se vrača v Vesnico, Košir v Bronzič

žan košir olimpijske igre soči paralelni veleslalom Reuters
Preimenovanje krajevnih imen je v zadnjem času v Sloveniji zelo priljubljeno. Po Tini Maze sta preimenovanje svojega domačega kraja dočakala tudi Vesna Fabjan in Žan Košir.

Krajani Besnice na Gorenjskem so se poklonili svoji sokrajanki Vesni Fabjan, ki je na igrah osvojila bronasto kolajno v prostem sprintu. Po vzoru Zlate na Koroškem, kjer so krajani Črno po zlatih kolajnah Tine Maze najprej spremenili v Zlato, nato pa še v 2 x Zlato na Koroškem, so se za podoben pristop odločili v Besnici, kjer so zamenjali prvo črko imena in kraj preimenovali v Vesnica.

Tudi Žan Košir dobil svoj kraj

Putin Medvedjev Medvedev Rusija Finska olimpijske igre Soči | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Zadovoljen je tudi Tržičan Žan Košir. Bronasti deskar iz paralelnega veleslaloma prihaja iz Tržiča, oziroma za naslednjih nekaj dni iz Bronziča. Koliko prebivalcev prebiva v novoustanovljenih Zlati na Koroškem, Vesnici in Bronziču, popis prebivalstva ne navaja.

Medvedjev in Putin ''jokala'' na ograji

Ruska hokejska reprezentanca je v sredo zelo razočarala domače navijače, nekateri so namreč svojo ekipo videli kar z zlatimi kolajnami okrog vratu. Potem ko so Ruse v četrtfinalu premagali Finci in jim tako zaprli vrata napredovanja ter odvzeli sanje o boju za kolajne, so na spletu že zaokrožile fotografije razočaranih navijačev zbornaje komande. Med najbolj žalostnimi sta bila ruski predsednik Vladimir Putin in premier Dimitrij Medvedjev, ki ju fotografija prikazuje, kako slonita na ograji tribune in se ob neuspehu domačih držita za glavo.

Katastrofa nemške reprezentance v bobu

Nemške ekipe v bobu so na olimpijskih igrah vselej igrale vidno vlogo, a letos ni tako. Trenutno imajo nemške zasedbe na teh igrah najbolj negativen izid v zadnjih 50 letih, saj so še brez odličja, na sporedu pa je le še moški štirised v soboto in nedeljo. Nemka Sandra Kiriasis, nekdanja olimpijska prvakinja, je v sredo v ženskem dvosedu zasedla šele peto mesto. Pri svojih 39 letih je sklenila svojo športno pot, druga nemška posadka je bila sedma, Nemčija 3 pa deseta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.