Šport
7 ogledov

Vesnina premočna za Hercogovo

PolonaHercoginKatarinaSrebotnikMain Žurnal24 main
58. igralka sveta, Rusinja Jelena Vesnina, je bila v treh nizih močnejša od mlade Polone Hercog. Na turnirju od Slovenk tako ostaja le še Katarina Srebotnik.

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je v prvem kolu turnirja WTA Banka Koper Slovenia Open v Portorožu že končala nastope. Od komaj 16-letne Slovenke je bila v treh nizih po več kot dveh urah igre s 6:3, 6:7 (6) in 6:4 boljša 58. igralka sveta, Rusinja Jelena Vesnina. Tako se je od štirih slovenskih igralk v drugo kolo prebila le najboljša Slovenka Katarina Srebotnik, ki jo v četrtek ob 16.30 za vstop v četrtfinale čaka dvoboj z Američanko Meghann Shaughnessy.

Kljub porazu se je Hercogova igralki, ki je na lestvici WTA uvrščena kar 337 mest višje, v težkih vetrovnih razmerah dobro upirala. "Razmere so bile res težke, a so bile enake za obe. Sama sem imela enkratno priložnost, da se izkažem na domačem turnirju, in želela sem jo maksimalno izkoristiti. Res sem dala vse od sebe, zato sem lahko zadovoljna. Morda so danes odločale izkušnje, ki meni za tako težke tekme še manjkajo ," je po dvoboju povedala Hercogova, ki se ji bo tekma za dolgo vtisnila v spomin, še posebno zaradi težkih razmer.

Polona Hercog © polona.net

 
Trema je izpuhtela
Hercogova se je zdela pri vodstvu s 3:0 v odločilnem nizu skoraj malce prestrašena. "Nisem bila prestrašena, ampak vseeno je kar šok, v bistvu si res presenečen, da lahko vodiš proti tako močnim igralkam. Morda bi lahko res iztržila več, saj je vsakdo premagljiv, a danes ni šlo. Mogoče bi se dvoboj končal v mojo korist, če bi se srečali v enakih razmerah čez eno leto, kdo ve," je še povedala Hercogova. Ta je sicer še samo sebe presenetila, ker pred dvobojem kariere ni bila bolj živčna: "Mislila sem, da bom veliko bolj živčna. A ko sem prišla na igrišče, sem bila povsem osredotočena nase in na svojo igro. Trema je kar izpuhtela."

 
 

Pred dvobojem si res nisem mislila, da bom danes na igrišču več kot dve uri.

Jelena Vesnina

 
Pohvale na račun tekmice je po dolgem obračunu izrekla tudi Vesnina: "Pred dvobojem si res nisem mislila, da bom danes na igrišču več kot dve uri. Zelo sem zadovoljna z zmago, s prikazano igro malo manj, a so bile razmere za igro res težke. Menim, da je pred Polono lepa prihodnost," je povedala 21-letna Rusinja.

Hercogova bo v sredo ob 18. uri na osrednjem igrišču v paru z Avstrijko Sybille Bammer nastopila še v četrtfinalu dvojic proti slovensko-ruski navezi Andreja KlepačJelena Lihovceva. A slovenski dan D bo v četrtek, ko se bosta na osrednjem igrišču za vstop v četrtfinale pomerili Srebotnikova in Shaughnessyjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.