Šport
9 ogledov

"Vesoljček" do 90. zmage v karieri

Ole Einar Bjoerndalen je znova dokazal, da je najboljši biatlonec vseh časov. (F Žurnal24 main
Prihodnji teden bodo biatlonci tekmovali na Pokljuki, ta konec tedna so v Hochfilznu. Moški sprint je dobil Norvežan Ole Einar Bjoerndalen, ženskega pa Švedinja Anna Carin Olofsson.

Norvežan Ole Einar Bjoerndalen (26:14,0/0) je zmagovalec sprinterske preizkušnje biatloncev za svetovni pokal v Hochfilznu, s čimer je vknjižil že 90. zmago v karieri. Drugo mesto je osvojil Rus Nikolaj Kruglov (+6,7/0), tretjega pa njegov rojak Jevgenij Ustigov (+10,1/1). Od Slovencev je bil tokrat najboljši Vasja Rupnik, ki je z 42. mestom zgolj za tri sekunde zgrešil prve točke v karieri. Na sobotno zasledovalno preizkušnjo, kjer nastopi najboljših 60 iz sprinta, sta se kvalificirala še Janez Marič, ki je bil 48., in Peter Dokl na 52. mestu. Klemen Bauer je v ležečem položaju pustil tri nepodrte tarče. Triindvajsetletnik je bil 98. in bo tako v soboto s tribun spremljal dogajanje na zasledovalni tekmi, kjer bodo slovenske barve zastopali Vasja Rupnik, Janez Marič in Peter Dokl.

"Rezultati niso slabi, vendar je vsak vsaj en strel zgrešil preveč, da bi bili vsi med dobitniki točk. Tako bi se uvrstili med 20. in 30. mestom. Na strelišču še vedno ne znamo ustreliti pravilno," je nastope slovenskih biatloncev komentiral glavni trener Uroš Velepec ter dodal, da so bile razmere za nastop sicer za vse enake, vendar je proti koncu sneženje nekoliko ponehalo. "Zadnjih deset številk je imelo nekoliko boljše pogoje."

Najboljša Gregorinova
Šest dni pred prvo pokljuško tekmo je na sprintu v Hochfilznu Teja Gregorin ta petek osvojila 24. mesto. S tremi zgrešenimi streli je za najboljšimi zaostala za skoraj dve minuti. Zmagala je Švedinja Anna Carin Olofsson - Zidek. Drugo mesto je osvojila rojakinja zmagovalke Helena Jonsson (+11,1), tretje pa Rusinja Olga Zajceva (+49,7). Dijana Ravnikar je bila z vsemi zadetimi tarčami šele 30. (+2:05,5), Andreja Mali 57. (+3:13,4), Tadeja Brankovič - Likozar pa 72. (+3:45,7).

"Današnja tekma je potekala v zelo težkih pogojih. Dekleta so delno dobro nastopila pri teku, delno na strelišču. Nastop Teje Gregorin lahko ocenim kot dobrega, prav tako lahko pohvalim Dijano Ravnikar, ki je znova zadela vse tarče. Dijana je nekoliko zbolela, saj se je loteva viroza. Škoda, da je Andreja Mali že na začetku zgrešila dva strela v leže. Težke razmere so bile sicer za vse. Tri tekmovalke so se uvrstile na zasledovalno tekmo, kar je lep uspeh. Tadeja Brankovič - Likozar je nastopila na koncu in je po progi tekla praktično sama. Proga pa je bila takrat tudi že počasnejša, tako da ni uspela pridobivati na času. Na strelišču je streljala boljše kot zadnjič. Žal se ji ni uspelo uvrstiti na zasledovalno tekmo, ji bo pa dan počitka najbrž dobro del za štafetno tekmo," je oceno dne podal glavni trener Tomaš Kos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.