Šport
15 ogledov

Veter odpihnil tekmo v Oberstdorfu

Peter Prevc Oberstdorf
1/7
EPA
V Oberstorfu se bi morala odviti prva tekma 63. novoletne turneje, a jo je zagodlo vreme. Prireditelji so zaradi močnega sneženja in vetra odpovedali poskusno serijo, začetek tekme pa je bil prestavljen na 18. uro. Ob 19.15 je bila preizkušnja odpovedana, tekmo bodo skušali izvesti v ponedeljek ob 17.30.

Po odpovedani poskusni seriji se vremenske razmere niso umirile, tako da so prireditelji začetek tekme najprej prestavili za 30 minut, na 17.00, nato pa še za dodatno uro, na 18.00. Takrat se je tekmovanje vendarle začelo, a je skočil le Japonec Juniširo Kobajaši, njegov nasprotnik Robert Kranjec pa se je zaradi premočnega vetra kar trikrat umaknil z zaletišča.

Svoj skok je Kranjec izvedel šele ob 18.30 in odlično opravil nalogo, pristal je pri 138 metrih (132,3) in ugnal Japonca. V tretjem paru smo videli skorajšen padec Nemca Marinusa Krausa, a je žirija nadaljevala s tekmo. Toda kmalu je sledila nova prekinitev.

Še en poskus v ponedeljek

"Bilo je težko. Eno uro sem bil na vrhu. Enkrat sem se šel vmes malo pogret. Prostora za sedenje ni, koncentracija pa ves čas pada. Toliko časa sem bil gor, da sploh nisem vedel, kaj je pravzaprav problem, ali sneg ali kaj drugega," je po svojem skoku za RTV SLO povedal Kranjec.

Nejc Dežman je nastopil skromno z zelo znižanega zaletišča (107,5 m; 98,2), a ga je rešila odločitev žirije, ki je ob 19.15, po enajstih skakalcih, vendarle prekinila tekmo, ki je bila že tako na meji regularnosti.

Prireditelji uvodne tekme 63. novoletne turneje bodo odpadlo tekmovanje skušali nadomestili v ponedeljek. Tekma se bo začela ob 17.30, so sporočili z Mednarodne smučarske zveze. Sicer pa gre za posebnost turneje. Na novoletni turneji je do danes odpadla le tekma 4. januarja 2008 v Innsbrucku. Bischofshofen je nato gostil dve tekmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.