Šport
8 ogledov

Veteranka izločila Šarapovo

Hercogova je spet izpadla zelo zgodaj, tokrat sicer proti 18. igralki sveta. (Fo
1/13
Žurnal24 main
Noč pred 40. rojstnim dnem je Japonka Kimiko Date Krumm predčasno slavila. Na turnirju WTA v Tokiu je namreč premagala Marijo Šarapovo. Polona Hercog izpadla že v prvem kolu.

Japonka Kimiko Date Krumm je presenetljiva zmagovalka dvoboja z Rusinjo Marijo Šarapovo. Domačinka je nekdanjo številko ena svetovnega tenisa odpravila s 7:5, 3:6 in 6:3. Šarapova je zapravila tri točke za vodstvo 4:2 v zadnjem setu.

"Igrati proti igralki, ki je bila nekoč številka ena in je še branilka naslova ... Vedela sem, da moram igrati svoj najboljši tenis," je dejala zmagovalka iz leta 1995 Date Krumm. "Včeraj sem se vrnila iz Koreje in počutila sem se utrujeno, toda moje telo se je danes že počutilo bolje," je še dodala.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je izpadla v prvem krogu turnirja WTA v Tokiu z nagradnim skladom dva milijona dolarjev. Hercogovo je gladko v dveh nizih s 6:2 in 7:5 odpravila 14. nosilka in 18. igralka z lestvice WTA, Francozinja Aravane Rezai.

Na Japonskem bo med dvojicami nastopila tudi Katarina Srebotnik, ki je v paru s Čehinjo Kveto Peschke druga nosilka. V prvem krogu se bo slovensko-češka naveza pomerila z rusko dvojico Marija Kirilenko/Nadja Petrova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.