Šport
58 ogledov

"Vettel je razvajeni pamž"

sebastian vettel EPA
Nekdanji plejboj formule 1 Eddie Irvine ni pristaš štirikratnega svetovnega prvaka Sebastiana Vettla.

Uvodna dirka nove sezone formule 1 se je iztekla po željah Sebastiana Vettla, ki je z zmago na VN Avstralije napovedal resno konkurenco Lewisu Hamiltonu v boju za naslov svetovnega prvaka. Dirkača, ki sta skupaj osvojila sedem posamičnih lovorik, odlikujejo izjemne dirkaške sposobnosti, kar ima za posledico tudi nezaželene lastnosti.

''Vettel je razvajeni pamž,'' je za Motosport Total dejal nekdanji dirkač Ferrarija, Eddie Irvine, ki je štiri sezone dirkal ob Michaelu Schumacherju.

''Vettel je bil zelo narcisoiden že ob vstopu v F1, občudovanje pa je njegovi aroganci omogočilo še dodaten razcvet,'' je povedal upokojeni Britanec in v isti sapi priznal, da tudi sam ni bil vzor skromnega in ponižnega vedenja. ''Tako se pač obnašamo. Tudi sam sem se. Takšna sta tudi Lewis Hamilton in Fernando Alonso,'' je povedal 51-letnik.

eddie irvine michael schumacher | Avtor: EPA EPA
Irvine je v  svoji karieri osvojil štiri zmage na dirkah za veliko nagrado in se po poškodbi Michaela Schumacherja v sezoni 1999 celo boril za naslov svetovnega prvaka. Do nekdanjega 
moštvenega kolega čuti globoko spoštovanje.

''Sploh ni debate. Vettel je dober dirkač, a Schumacher je bil v drugi ligi. Po slabi dirki sta z Jeanom Todtom garala in ugotavljala, kaj se je zgodilo. Michael je z dirkalnikom počel reči, ki jih nihče ne more ponoviti, niti tako imeniten dirkač, kot je bil Mika Häkkinen. Schumacher je z lahkoto dominiral, dokler se ni pojavil  mlad volk po imenu Alonso. Dandanes imajo Vettel, Alonso in Hamilton podobne atribute, upoštevajoč osebne preference pa bi za najboljšega izbral Hamiltona,'' je zaključil Irvine.

eddie irvine | Avtor: Profimedias Profimedias

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.