Šport
39 ogledov

Po pogovoru s Kvjatom omilil retoriko

sebastian vettel daniil kvjat EPA
Dirkač Ferrarija Sebastian Vettel je obrnil ploščo in trčenje obeh poskočnih konjičkov v uvodnem ovinku VN Kitajske označil za povsem običajen dirkaški incident.

Štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel je bil po dirki za VN Kitajske kritičen do dirkača Red Bulla Daniila Kvjata, ki je posredno pripomogel k trčenju med njim in njegovim moštvenim kolegom Kimijem Räikkönenom.

Nemec je svojemu nasledniku pri Red Bullu očital, da je bil manever samomorilski, z njim pa bi povzročil trojni odstop, če ne bi Vettel zavil v levo in s tem poškodoval Räikkönenov dirkalnik. Burna razprava se je odvijala pred podelitvijo za zmagovalce, saj sta tako Vettel kot Kvjat dirko končala na zmagovalnem odru.

Vettel je bil zaradi incidenta vidno nejevoljen, zdaj pa si je, kot kaže, premislil in nesrečni dogodek označil za povsem običajno dirkaško nesrečo.
''Kar se je zgodilo v prvem krogu, če potegnemo črto, je bil dirkaški incident,'' je povedal 28-letnik. ''Nisem vedel, kam naj grem. Znašel sem se v sendviču med Kimijem in Daniilom. Seveda mi je zelo žal za to, kar se je zgodilo. Ni prav, da se dotakneš dirkalnika iste barve. Škoda, saj je nesreča uničila mojo in Kimijevo dirko,'' je dodal Vettel.

''Na koncu sva imela srečo, saj sva lahko nadaljevala. Varnostni avto nama je pomagal, da se vrneva v dirko. Kimiju so v prvem ovinku zablokirala kolesa. Poskusil sem ga prehiteti po notranji strani. Daniil je bil za mano. Bolje je startal in pripravljal se je za isti manever. Jaz sem bil odločen, da prehitim Kimija, Daniil je bil odločen, da prehiti mene,'' je v nadaljevanju povedal Vettel. ''Kimi se je vrnil z leve, Daniil je prihajal z desne. Reagiral sem. Poskusil sem pritisniti na zavoro, a ni šlo, zato sem se dotaknil Kimija. Ekipa je ostala mirna in se uspela pobrati,'' je pristavil Nemec in za konec dodal, da si v Rusiji želi čiste dirke. ''Skupno gledano smo bili zelo hitri, imeli smo dobro strategijo, hitre postanke v boksih. Po tako slabem prvem krogu si ne bi mogel želeti več. Upam, da bo v Rusiji vse potekalo bolj gladko.''

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.