Šport
77 ogledov

Vettlu grozi celo suspenz

sebastian vettel EPA
Štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel je pod drobnogledom Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA).

Predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) Jean Todt je naročil uvedbo uradne preiskave zoper dirkača moštva Ferrari Nemca Sebastiana Vettla, ki je med zadnjo dirko za veliko nagrado Mehike verbalno napadel direktorja dirke Charlieja Whitinga. Po poročanju medijev bi lahko nekdanjemu svetovnemu prvaku Vettlu grozil celo suspenz.

sebastian vettel | Avtor: EPA EPA
Ferrarijev prvi mož Vettel je po koncu dirke zaradi desetsekundne kazni zaradi oviranja Red Bullovega Daniela Ricciarda izgubil tretje mesto in pristal na petem. Ricciardu so naknadno podelili stopničke, Vettlovo tretje mesto.

Med dirko je prišlo do dvoboja z Red Bullovim Nizozemcem Maxom Verstappnom. Štirikratni svetovni prvak Vettel je že med dirko po radijski zvezi glasno in tudi s kletvicami opozarjal na početje tekmeca, pozneje sta si izmenjala še pozdrav z dvignjeno pestjo, ni manjkalo tudi sočnejših verbalnih izrazov s kletvicami namenjenih direktorju dirke Whitingu.

"Jean Todt je zahteval pripravo posebnega poročila o radijski komunikaciji Vettla in direktorja dirke," so za francosko tiskovno agencijo AFP sporočili pri Fii. Kakšni bodo ukrepi še ni znano. Vettlu pa bi lahko grozila celo predčasni konec sezone in prepoved tekmovanj.

Komentarjev 1
  • mrki 18:30 01.november 2016.

    Hnnn, očitnio je to višek bebavosti Charlija in Tota - sem mislil da sta bolj pametna . Namesto da bi kaznovala Bulovce - pa tole. podn od podna , zato več ne gledam F1 !!