Šport
25 ogledov

Vettlu se je smejalo, Lewisa čaka delo

sebastian vettel lewis hamilton EPA
Dirkači formule ena so opravili s prvima prostima treningoma pred sobotnimi kvalifikacijami za VN Avstralije. Med najbolj nasmejanimi je bil štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel.

Sebastian Vettel je na prostem treningu pred velikim spektaklom v Melbournu prevzel vlogo svojega predhodnika Fernanda Alonsa in se na prvem merjenju moči proslavil kot ''najhitrejši med ostalimi''. Tako kot pretežni del lanske sezone je bila prva vrsta rezervirana za dirkača Mercedesa - oba treninga je pred Lewisom Hamiltonom dobil Nico Rosberg -, a Vettel je bil z dosežkom več kot zadovoljen.

''Dober dan,'' je dejal nasmejani štirikratni svetovni prvak. ''Z dirkalnikom nismo imeli nobenih težav. Očitno se je obrestovalo trdo delo na testiranjih. Vse je potekalo gladko,'' je dodal nemški dirkač.

Vettla je razveselil podatek, da je na prostih treningih premagal nekdanjo ekipo Red Bull in vedno nevarni Williams, čeprav se zaveda, da petkovi časi niso pokazatelj prave forme. ''Višje kot si, bolje je. V F1 sem že nekaj časa, zato vem, da petkovi časi ne pomenijo veliko. Lepo bi bilo, če bi prehiteli čim več dirkačev. Treba je ostati realen. Prepričan sem, da je Mercedes izven dosega. Najpomembneje je, da nismo imeli težav. Ne pomnim, kdaj je v petek nazadnje vse potekalo tako gladko,'' navdušenja nad Ferrarijevim poskočnim konjičkom ni mogel skriti Nemec.

kimi raikkonen | Avtor: EPA EPA
Manj zadovoljen je bil njegov moštveni kolega Kimi Räikkönen. ''Dirkal nisem najbolje, zato mi ni uspelo spraviti skupaj dobrega kroga. Pri daljših razdaljah smo se nekoliko lovili. Zdi se, da se stanje izboljšuje, potrebnih je samo še nekaj malenkosti. Pozimi smo dobro delali. Če primerjamo z lansko sezono, je to velik korak naprej,'' je povedal nekdanji svetovni prvak. Ferrarijeve predstave so presenetile nekdanjega člana ekipe iz Maranella Felipeja Masso. ''Opazil sem, da je Ferrari zelo hiter, tako da bomo morali biti pozorni nanj. Mercedes je predaleč. Ferrari je občutno boljši, medtem ko Red Bull morda ni pokazal tistega, kar smo videli v lanski sezoni,'' je povedal Brazilec.

Zmagovalec obeh treningov Nico Rosberg je napovedal tesen boj z moštvenim kolegom. ''Splošno gledano sem zadovoljen z današnjim dnem. Seveda pri Lewisu gre vedno za las, tako da mi mora v soboto in nedeljo uspeti popolna vožnja,'' je povedal glavni izzivalec. Aktualni svetovni prvak se je na treningu moral zadovoljti z drugim časom. ''Očitno bo zelo izenačeno in čaka me veliko dela pri iskanju ravnotežja. V dirkalniku se ne počutim povsem udobno, a to je bilo prvi dan za pričakovati,'' je povedal Britanec.

nico rosberg | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.