Šport
130358 ogledov

"Videla sem golo Sereno in še cel teden sem bila v šoku"

serena williams Epa
Romunska teniška igralka je razkrila zanimivo prigodo o prvem srečanju z ameriško superzvezdnico Sereno Williams.

Alexandra Cadanțu je razkrila svoje občutke ob pogledu na razgaljeno Sereno Williams v garderobi turnirja za OP Avstralije leta 2012, kjer je romunska teniška igralka debitirala na enem izmed velikih štirih turnirjev.

Prizor mišičaste Serene se ji močno vtisnil v spomin, saj ni mogla verjeti, kako zajetna je v resnici ena najuspešnejših športnic vseh časov.

cadantu | Avtor: Epa Epa
"Ko sem se prvič udeležila turnirja za grand slam, se najbolj spominjam prihoda v garderobo, kjer sem prvič v življenju videla Sereno Williams. Bila je gola in še cel teden sem bila v šoku, ker je bila tako ogromna. Res neverjetno, da se glede na njen izgled tako hitro premika in tako dobro igra tenis," je dodala 292. igralka sveta.

Serena je znana po svoji mišičasti postavi, zaradi katere je imela v mladosti hude težave s samopodobo. Dolgo je trpela za pomanjkanjem samozavesti, saj je vedno hlepela po tem, da bi bila bolj podobna sestri Venus, ki je bila višja in vitkejša od nje. Potebovala je vrsto let, da se je sprijaznila s svojimi oblinami, ki jih danes ponosno razkazuje ob vsaki priložnosti.

Danes 38-letna teniška veteranka je pred desetletjem v intervjuju povedala, da se končno počuti seksi in da se svojega telesa ne sramuje več. To je dokazala tudi s tem, da se je pojavila na naslovnicah številnih modnih revij, med drugim je pozirala tako v kopalkah kot gola, pa čeprav se nanjo še vedno zgrinjajo očitki, da ima moško postavo in da so njeni uspehi na igrišču zgolj odraz mišičaste zasnove. Tem očitkom se mama dveletne Alexis Olympie Ohanian danes samo še iskreno nasmeji.

"Dolgo mi je bilo zelo težko. Ljudje so govorili, da sem se rodila kot moški, ker sem imela tako močne roke. Drugačna sem od Venus. Ona je vitka in lepa, jaz sem mišičasta. Prav tako lepa, a drugačna," je povedala Williamsova.

Serena Williams | Avtor: Profimedia Profimedia
Ko ji je bilo 22 let, si je želela samo to, da bi nekoč oblekla konfekcijsko številko 36. "Sčasoma mi je postalo jasno, da se to ne bo zgodilo. Zakaj bi si to sploh želela? Takšna sem. To je moje orožje. Vesela sem, da sem tako razmišljala, saj tudi Olympii lahko pokažem, da mi je bilo takrat težko, zdaj pa sem zadovoljna s svojim izgledom. Olympia ima moje roke in namesto, da bi bila žalostna in se bala zlobnih jezikov, sem bila neznansko vesela," je dodala.

Williamsova velja za eno najboljših teniških igralk vseh časov. V karieri je osvojila 23 grand slamov (rekord v Odprti eri), 73 turnirskih zmag, štiri zlate olimpijske medalje in pet zaključnih turnirjev. Poleg vseh uspehov v konkurenci posameznic je bila nadvse uspešna tudi med dvojicami, kjer je zbrala 16 velikih turnirjev, 14 v ženski in dva v mešani konkurenci.

Dobila je 85 odstotkov vseh obračunov (834-144) in preživela 319 tednov na prvem mestu lestvice WTA. S turnirskimi nagradami je v karieri zaslužila več kot 92 milijonov dolarjev.

Leta 2017 je s sedmo zmago na OP Avstralije osvojila 23. grand slam in je samo še enega oddaljena od absolutne rekorderke Margaret Court (24), a pri tem velja omeniti, da je Courtova kar 13 velikih turnirjev osvojila pred začetkom odprte ere, ko so lahko na grand slamih tekmovali samo amaterji.

Kljub temu gre za veljaven rekord, ki si ga Williamsova želi podreti, vendar ji počasi zmanjkuje časa. V zadnjih treh sezonah je izgubila štiri zaporedne finale, kar se ji je zgodilo prvič v karieri, saj še nikoli prej ni klonila več kot dvakrat zapored.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yacht got time?

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams) on

 
Komentarjev 9
  • supreme 17:20 01.junij 2020.

    Jst jo vidim obleceno pa sem 14 dni v šoku🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️😂😂

  • gregor51 11:48 01.junij 2020.

    ogaba od babe..pardon deca