Šport
16 ogledov

VIDEO: Je Tunceri stal v avtu?

Tunceri je takole pobegnil branilcem in neoviran položil na koš. Zdi se, da je s
1/2
Žurnal24 main
Srbi (še) nočejo pozabiti bolečega poraza proti Turčiji v polfinalu SP. Olja na ogenj je prilil amaterski posnetek, ki po njihovem mnenju kaže, da je Kerem Tunceri pred zmagovitim polaganjem stal v avtu.

Teorije zarote tudi dva dni po porazu Srbije proti Turčiji ne pojenjajo. Amaterski video naj bi po mnenju srbskih medijev dokazoval, da je Kerem Tunceri pred zmagovitim polaganjem za končnih 83:82 v polfinalu svetovnega prvenstva stal v avtu. Ocenite sami. Spomnimo – v nasprotju z ostalimi športi, kot je denimo nogomet, stanje na črti v košarki pomeni, da žoga oziroma človek ni več v igri.

Srbski selektor Dušan Ivković medtem besni: "Če ne bo komentarja (na sojenje, op. p.) in kazni, če se gre prek vsega tega, kar bi tudi slepec videl, potem smo v velikih težavah. Če se ne bosta oglasila, potem morata Lubomir Kotleba, ki je delegiral sodnike, in generalni tajnik Fibe Patrick Baumann odstopiti iz moralnih razlogov. Vem, kaj govorim. Delo, ki ga je zapustil Bora Stanković, bo uničeno," je povedal Ivković.

Tu je izvleček iz uradnih košarkarskih pravil, ki jih je Fiba sprejela aprila letos. Ogledate si jih lahko tudi TUKAJ:

23. člen – igralec v avtu in žoga v avtu

23.1 Definicija

23.1.1. Igralec je v avtu, ko se katerikoli del njegovega telesa dotika s tlemi ali katerimkoli predmetom, razen igralcem, na, nad ali izven mejne črte.

23.1.2. Žoga je v avtu, ko se dotakne:

- igralca, ali katerekoli osebe, ki je v avtu.

- tal ali kateregakoli predmeta na, nad ali izven mejne črte.

- podpornikov table, zadnjega dela table ali kateregakoli predmeta nad igriščem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.