Šport
6952 ogledov

McGregor doživel prvi nokavt v karieri!

Conor McGregor Profimedia
Američan Dustin Poirier je v dvoboju mešanih borilnih veščin v Abu Dabiju sredi druge runde premagal irskega zvezdnika Conorja McGregorja.

Američan Dustin Poirier je v dvoboju mešanih borilnih veščin v Abu Dabiju v okviru dogodka UFC 257 s tehničnim knockoutom sredi druge runde premagal irskega zvezdnika Conorja McGregorja, ki se je prvič po letu dni vrnil v oktagon. Poirier si je s tem najverjetneje priboril možnost boja za šampionski pas v lahki kategoriji.

Conor McGregor | Avtor: Profimedia Profimedia

"To je eden najboljših trenutkov, kar sem jih kdaj občutil. Bil sem brez čustev, bil sem morilec in bil sem tukaj, da bi moril. Dober občutek," je po dvoboju dejal Poirier, poroča BBC. Poirier ni izključil možnosti povratnega dvoboja z McGregorjem.

Pred samim dvobojem je sicer za velikega favorita veljal McGregor, ki je prvi del dvoboja povsem dominiral, nato pa ga je Američan povsem nepričakovano sredi druge runde z desnim krošejem v brado spravil na tla, Poirier pa je dvoboj nato zaključil s strašnim nokavtom, prvim za McGregorja v njegovi MMA karieri.

"Želel sem si celoten dvoboj oddelati na visokem tehničnem nivoju, izbrati dobre udarce ter pripraviti veliki zaključek. Pokazal sem malo 'counterboxinga'. Vem, da Max Holloway pravi, da je najboljši boksar v kategoriji. Imam vso možno spoštovanje do njega, toda dvakrat sem ga že premagal in verjamem, da sem jaz najboljši. Dobro sem boksal tudi proti Conorju, za katerega vemo, da ima najboljše protinapade, toda to se me ni preveč dotaknilo. Prišel sem zmagati," je po borbi izjavil Poirier.

Po prvi rundi se sicer ni niti malo dalo slutiti na takšen razplet, saj je bil Irec dosti boljši borec in je zanesljivo dobil to rundo. Dobro je začel tudi z drugo, nato pa ga je Američan uspel vreči iz ritma z nekaj brcami v nogo, nato pa je začel s svojo "boksarsko simfonijo". Po še eni izmed brc v nogo se je nad Irca spravil s številnimi udarci, eden pa je pristal naravnost na Irčevi bradi, na parterju pa je zatem le še končal posel.

"Težko se je bilo vrniti po tako dolgi neaktivnosti. To preprosto ni bilo to. Toda njegovi udarci z nogo so bili zelo dobri, kot na primer tisti udarec v meča, ko mi je noga popolnoma odmrla. Nato več nisem bil dovolj sproščen. Seveda je bila prisotna neaktivnost, toda Dustin je odličen borec. Če bi več časa prebil v kletki, bi mi bilo lažje. Moral bi se otresti vsega prahu na mojih ramenih. Moraš biti aktiven, v tem poslu ne napreduješ, če nisi. Tako pač je. Z Dustinom sem se pogovarjal, to je zelo dober človek. Zdaj pa se grem spočiti v hotel ter vrniti k svojim otrokom," pa je po dvoboju izjavil "zloglasni" McGregor.

Komentarjev 2
  • 6d27bf1a5689dbb4e902b7e95a57f065ae13bfc9 06:07 25.januar 2021.

    Tega človeka je en sam gobec prej ga je tepel Rus zdaj ga uspešno tepejo drugi. Če bi šel za igralca v gledališče bi imel več uspeha

  • Avatar Syn
    Syn 09:28 24.januar 2021.

    Lepo se še naprej sramoti ta Irec. :) Njega je že davno čas povozil.