Šport
17 ogledov

Video: Motorist zbil gledalce

Na kolesarski dirki Pariz-Roubaix je prišlo do tragedije, v kateri jo je skupilo Žurnal24 main
Na najbolj priljubljeni klasični enodnevni kolesarski dirki, preizkušnji Pariz-Roubaix, je prišlo do hude nesreče, v kateri je bilo ranjenih več kot deset ljudi, od tega trije huje.

Motorist, ki je spremljal vodilno skupino kolesarjev, je zapeljal med gledalce, pri tem pa je bilo poškodovanih več kot deset ljudi, od tega trije huje. Nesreča se je zgodila v mestu Orchies, od koder so ponesrečence s helikopterjem prepeljali v bolnišnici v Lillu in Vallencienesu. "Dva imata poškodbe v predelu trebuha, ena ženska pa ima poškodovano glavo in so jo odpeljali nezavestno. Po prvih informacijah zdravnikov so vsi izven smrtne nevarnosti, a je treba za natančnejše informacije še počakati," so sporočili organizatorji.


Na dramatični kolesarski dirki, kraljici spomladanskih klasičnih preizkušenj, je zmaga pripadla nekdanjemu svetovnemu prvaku Belgijcu Tomu Boonenu. Kolesar Quick Stepa je na cilj 259 kilometrov dolge proge prišel sam, potem ko je izkoristil padec sotekmovalcev iz ubežne skupine približno 17 kilometrov pred koncem. Za Boonena je to že tretja zmaga na "severnemu peklu", najboljši je bil že leta 2005 in lani. Drugo mesto je zasedel Italijan Filippo Pozzato, tretje pa Norvežan Thor Hushovd. Edini slovenski predstavnik Simon Špilak (Lampre) je zasedel 103. mesto, za zmagovalcem je zaostal 19 minut in 51 sekund.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.