Šport
42 ogledov

Vidmar: "Za zajtrk že jedel kruh, kmalu še ostalo"

Vidmar EuroBasket Zreče trening Slovenija Saša Despot
Gašper Vidmar se dan po hudi bitki s Španijo, kjer mu je v spomin ostal tudi izpadli zob, že ponaša z novim (začasnim) nasmeškom.

Kako se je zgodilo?
Zadel me je s komolcem. Ko pride do prerivanja v raketi, pada iz vseh strani. Tokrat sem pač jaz dobil. Prijel sem se za usta in zahteval menjavo, da bi lahko na klopi prišel k sebi. Zaradi adrenalina in vseh navijačev sem seveda želel igrati, zato sem trenerju rekel, da sem v redu.

Kaj vam je dejal Marc Gasol?
Vedel sem, da ni bilo namerno. Ko je po tekmi izvedel, kaj se je zgodilo, je prišel do mene in se mi opravičil. Kaj češ, v športu se dogajajo tudi takšne stvari. Ni nobene zamere.

Zob vam je ostal v rokah ...
Zob smo potem dali v raztopino, vendar ga bo treba zavreči. Po koncu prvenstva bo treba to dokončno urediti.

Hitro ste se znašli pri zobozdravniku.
Takoj po tekmi je Cene Butala uredil, da je dr. Jelka odprla ordinacijo v Celju in mi naredila začasno plastično gips plombico. Zdaj je vsaj približno normalno videti.

Že lahko jeste?
Že za zajtrk sem jedel kruh, tako da bom lahko počasi že jedel vse ostalo.

Španci so rekli, da je Slovenija igrala umazano ...
Mi smo se borili in dali vse od sebe, da pa smo igrali umazano, se ne strinjam. Če ne drugega, pa poglejmo, kdo je izgubil zob.

Kako zgleda noč po tekmi?
Ponavadi ne zaspim do dveh ali celo treh zjutraj, tokrat pa sem bil zaradi zoba še dlje pokonci. V glavnem se pogovarjam s prijatelji, potem pa si ogledam kakšen film ali serijo, da me uspava, obenem pa mi tudi odvrne misli od košarke.

Vidmar zobje EuroBasket Zreče trening Slovenija | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Komentar uvodnih dveh zmag ...
Dve zmagi sta super, vendar nas zdaj čakajo še tri težke tekme. Zelo pomembno je, koliko točk odneseš v naslednji krog. Za zdaj je še vse odprto, zato se moramo še naprej boriti, kot smo se doslej.

Prosti dan, je to dovolj časa za popolno regeneracijo?
Za popolno regeneracijo seveda ni dovolj časa, je pa prosti dan prišel še kako prav. Predvsem zaradi tega, da se zberemo misli in se dogovorimo, kako bomo igrali na naslednjih tekmah. Utrujenost pa ni velika.

Evforija je že zajela Slovenijo ...
Zmaga nad Španijo je res velika, vendar še vedno nismo nič naredili. Moramo ostati zbrani in na realnih tleh. Še naprej se moramo boriti, saj lahko le na takšen način zmagujemo v seriji.

Gruzija?
Gruzijci so na prvi tekmi premagali Poljake, potem pa so pošteno namučili Hrvate, tako da nas čaka zelo težka tekma. Če bomo igrali tako, kot proti Španiji, gotovo lahko zmagamo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.