Šport
16 ogledov

Vidmarjeva priplezala do brona

Maja_Vidmar_BT_010_main Žurnal24 main
Slovenska športna plezalka Maja Vidmar je na svetovnem prvenstvu v Xiningu na Kitajskem v finalu v težavnostnem plezanju osvojila tretje mesto.
 
 

S plezanjem sem zadovoljna, prav tako tako z osvojenim tretjim mestom, a do zmage je kar nekaj zmanjkalo. Kdaj drugič.

Maja Vidmar

 
Najboljša slovenska športna plezalka Maja Vidmar je na svetovnem prvenstvu v Xiningu na Kitajskem v soboto v finalu v težavnostnem plezanju osvojila tretje mesto, s čimer je ponovila uspeh z zadnjega prvenstva izpred dveh let v Avilesu, ko se je prav tako veselila brona. Drugi dve slovenski predstavnici Mina Markovič in Natalija Gros sta ostali brez finala in zasedli 18. in 21. mesto.

Vidmarjeva je pred dvema letoma v španskem Avilesu kot šele druga Slovenka za zlato Martino Čufar na svetovnih prvenstvih zavihtela na zmagovalni oder. Triindvajsetletna Škofjeločanka je bila ena izmed favoritinj, lani je v svetovnem pokalu osvojila skupno drugo mesto, leto pred tem pa sezono v težavnosti kronala s prvim mestom.

Vidmarjeva se je v današnjem finalu merila z najboljšimi tekmovalkami minule sezone. Neporavnane račune je imela z Avstrijko Johanno Ernst, ki ji je na finalni tekmi svetovnega pokala lani v Kranju vzela zmago. Še nepolnoletna Avstrijka Ernstova iz Sistransa je ubranila prvo mesto po polfinalu in se zavihtela na sam vrh smeri ter postala nova svetovna prvakinja. Drugo mesto je osvojila 20-letna južnokorejska plezalka Kim Jain.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.