Šport
12 ogledov

Vidmarju bo izbil drugi zob

Markota final4 final four Union Olimpija Partizan Stožice finale Liga NLB ABA Anže Petkovšek
Damir Markota uživa v dvobojih s prijatelji. Tokrat bo na vrsti spopad z Gašperjem Vidmarjem.

"Na zadnjih dveh tekmah smo pokazali, da imamo jaj... in da smo borci. Borili smo se vseh 40 minut. Tudi Slovenija je prava moška ekipa. Morali se bomo stepsti za vsako žogo. Če nam bo to uspelo, če ne bomo odnehali, lahko premagamo vsakogar," je pred nocojšnjim dvobojem s Slovenijo prepričan nekdanji košarkar Uniona Olimpije, Damir Markota.

"Vidmar je kralj"

V dvoboju s Slovenci bo znova srečal tudi Gašperja Vidmarja, s katerim sta si pri Bešiktašu na gostovanjih delila sobo. Pred prvenstvom mu je v pogovoru za Sportal obljubil udarec ali dva: "Seveda. Zdaj mu bom izbil še drugi zob. Nekdo mu ga je izbil pred dvema dnevoma, zdaj sem jaz na vrsti … Ne, ne (smeh). Vidmar je kralj, obožujem tega fanta. Pokazal je kakšen borec je. Izgubil je zob, se nato vrnil na parket in igral tudi v odločilnih trenutkih. V veselje mi bo igrati proti njemu."

Premagal prijatelja iz otroštva

Hrvaška je dobila zadnji dve tekmi, pred tem pa precej visoko izgubila proti Španiji. "Tudi proti njej smo 35 minut igrali dobro, a včasih pač ne gre. Če proti Španiji slabo mečeš, jo ne moreš dobiti," meni košarkar, ki je odraščal na Švedskem. Včeraj se je pomeril s Poljakom Maciejem Lampejem s katerim sta v otroštvu skupaj trenirala v Stockholmu: "Neverjetno, res sem užival. To je moj najboljši prijatelj od sedmega leta naprej. Poznava se 21 let. Še slajše je premagati Poljsko, ko igra on. Malo ga bom moral zafrkavati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.