Šport
20 ogledov

Viktorija trši oreh od Šarapove

marija šarapova stanford 2011 EPA
Na uvodnih tekmah zaključnega teniškega turnirja WTA, na pet milijonov ameriških dolarjev vrednem tekmovanju v Carigradu, je Danka Caroline Wozniacki zmagala, Rusinja Marija Šarapova pa izgubila proti Samanthi Stosur, ki je nato klonila proti Viktoriji Azarenki.

V carigrajski dvorani Sinan Erdem Arena je imela v rdeči skupini Wozniackijeva precej dela, da je strla odpor Agnieszke Radwanske in zmagala s 5:7, 6:2 in 6:4, v drugi tekmi skupine pa je Čehinja Petra Kvitova, zmagovalka Wimbledona, gladko ugnala Rusinjo Vero Zvonarjovo s 6:2, 6:4. V beli skupini je Samantha Stosur, zmagovalka odprtega prvenstva ZDA, v dvoboju s Šarapovo slavila s 6:1 in 7:5.

Wozniackijeva je imela tri zaključne žogice za zmago v uvodnem nizu, vendar je ta pripadel tekmeci. "Psihično je bilo to zelo težko, saj sem bila na pragu vodstva, vendar mi je uspelo ohraniti hladno glavo ter na koncu zmagati," je pojasnila Danka po dvoboju, v katerem sta tekmici zgolj v drugem nizu skupaj izgubile šest iger na svojih začetnih udarcih, dva poznejša zmagovalka.

Kvitova je svoj prvi nastop med najboljšo osmerico, ki nastopa na vsakoletnem zaključnem turnirju, začela z vodstvom v nizih in nato v drugem nizu povedla s 4:1. Zvonarjova je izenačila na 4:4, naslednji dve igri pa sta znova pripadli Čehinji. Šarapova je nastopila prvič po poškodbi prejšnji mesec, ko je predčasno v četrtfinalu končala turnir v Tokiu. Stosurjeva je brez težav dobila prvi niz, v drugem pa je Rusinja prišla v pravi ritem in povedla s 3:0.

V četrti igri je imela Šarapova priložnost za odvzem servisa, vendar je Avstralki uspelo rešiti zaključno žogico in nato je sama v dvanajsti igri prišla do točke za zmago. "Kar težko je bilo priti v ritem po enomesečni odsotnosti, na tako visoki ravni pa odločajo malenkosti. Kljub porazu sem vesela, da sem se vrnila po poškodbi," je menila Šarapova, ki je imela šest dvojnih napak in je zadela le 59 odstotkov prvih servisov, tekmica pa 74.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.