Šport
21 ogledov

Viletta šokiral v superkombinaciji, Teja 11.

Teja Gregorin 15 km Soči 2014 Reuters
Sedmi tekmovalni dan olimpijskih iger v Sočiju je za veliko presenečenje v moški superkombinaciji z zmago poskrbel Švicar Sandro Viletta, Hrvat Ivica Kostelić pa je družini Kostelić s srebrom priboril deseto olimpijsko odličje.

V Sočiju so danes podelili šest kompletov odličij. Slovenija je imela najmočnejže železo v ognju na biatlonski preizkušnji na 15 kilometrov. Bronasta na zasledovanju Teja Gregorin je tokrat z dvema zgrešenima streloma osvojila 11. mesto. Zmagala je Belorusinja Darja Domračeva pred Švicarko Selino Gasparin in rojakinjo Natalijo Skardino. Domračeva je zmagala že v zasledovanju.

Smučarski skakalci so se pomerili v kvalifikacijah pred sobotno posamično tekmo na veliki skakalnici. Na tekmo so se uvrstili vsi - Peter Prevc, Robert Kranjec, Jurij Tepeš in Jernej Damjan. Prevc in Kranjec sta imela nastop na tekmi sicer že zagotovljen, pozitivno pa je predvsem to, da je Kranjec skoke dobro prestal.

Viletta presenetil, Kosi diskvalificiran

Zelo razburljiva je bila moška preizkušnja v superkombinaciji. Švicar Viletta se je na prvo mesto zavihtel s 14. mesta po smuku in se tako veselil prve olimpijske kolajne v karieri. Drugi je bil Kostelić, tretji pa Italijan Christof Innerhofer, ki je v smuku osvojil srebrno medaljo. Edini slovenski predstavnik na današnji tekmi Klemen Kosi je bil diskvalificiran.

V klasični preizkušnji teka na smučeh, tekmi na 15 kilometrov, je slavil Švicar Dario Cologna, ki je po skiatlonu v Sočiju posegel še po drugem zlatu. Drugo mesto je osvojil Šved Johan Olsson pred rojakom Danielom Richardssonom. Slovenski tekmovalci v Sočiju ne nastopajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.