Šport
26 ogledov

Vilfan: Parker je razigraval sebe in ekipo

Hrabri in tisti, ki garajo, imajo tudi srečo, pove Peter Vilfan. (Foto: Boštjan Boštjan Tacol
Med slovenskimi ljubitelji košarke je po bolečem porazu proti Franciji vladalo precejšnje razočaranje, a so vsi po vrsti priznavali, da so bili galski petelini tokrat preprosto boljši.

"Že pred prvenstvom sem bil previden pri napovedih. Seveda sem si želel kolajne, vendar je nisem napovedoval. Na prejšnjih tekmah smo zmagovali na krilih izjemne energije, ki pa je je tokrat preprosto zmanjkalo," je po včerajšnjem porazu razmišljal Peter Vilfan.

Po njegovem mnenju je bil ključ do francoske zmage izjemni Tony Parker: "Razigraval je sebe in celotno ekipo, medtem ko je na drugi strani Goran Dragić v preveliki želji morda odigral malenkost sebično. Želel se je dokazati proti Parkerju. Pričakoval sem, da bodo Parkerja po igrišču preganjali Joksimović, Blažič in drugi, vendar ga je večino časa pokrival ravno Goran in pri tem morda izgubil preveč moči."

Manjkala Udrih in Lorbek

"Brez Bena Udriha in Erazma Lorbka ni kakovosti za kolajno, čeprav smo tokrat igrali na domačem parketu, kar nam je dalo dodaten zagon. Že po tekmi s Hrvaško sem nekako čutil, da nas bo tisti poraz drago stal, saj bi se ob zmagi pomerili z Ukrajino, ki je bistveno lažji nasprotnik. Tudi na tem prvenstvu se je pokazalo, da lahko največje ekipe večino prvenstva igrajo s pol moči in maksimum pokažejo šele takrat, ko gre zares," je dodal legendarni Pero.

Stopiti morajo skupaj

Današnja tekma proti Srbiji bo pravi zrelostni izpit za slovensko reprezentanco: "Danes se bo videlo, ali imajo naši igralci dovolj motivacije in ponosa, da se poberejo po takšnem porazu. Stopiti morajo skupaj in si z zmago zagotoviti nastop na svetovnem prvenstvu. Če bodo za konec prvenstva dosegli dve zmagi, bo slovenska javnost zagotovo zadovoljna z doseženim."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.