Šport
8 ogledov

Villa : Honduras 2:0

1/22
Žurnal24 main
Španci so po razočaranju na prvem srečanju, ko so izgubili proti Švici, v drugem kolu odigrali precej bolje in Honduras z dvema zadetkoma Davida Ville premagali z 2:0.

Španski nogometaši so v drugem kolu skupine H na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki v torek v Johannesburgu premagali Honduras z 2:0 (1:0). Za Španijo je oba gola dosegel Davida Villa. Prvega v 17., drugega pa v 51. minuti. V 62. minuti bi lahko dosegel klasični hat-trick, a je zapravil najstrožjo kazen. Na torkovi prvi tekmi v tej skupini je Čile premagal Švico z 1:0 (0:0).

Evropski prvak je klavrno začel letošnje svetovno prvenstvo, po spodrsljaju proti Švicarjem pa je v ponedeljkovem obračunu v Johannesburgu ugnal Honduras in na svoj račun vknjižil prve točke na črni celini. Špansko izbrano vrsto v zadnjem kolu čaka Čile, Honduras pa se bo pomeril s Švico. Obe tekmi bosta v petek, 25. junija.

Španski strateg Vicente del Bosque na dvoboju ni "špekuliral", v konico napada je poleg Davida Ville postavil na prvi tekmi "rezervista" Fernanda Torresa, napadalna postavitev pa se mu je hitro obrestovala. Za prvo razburjenje je poskrbel izjemno razigrani Villa, ki je v sedmi minuti zadel prečko. Eden od zvezdnikov letošnjega prestopnega roka (za 40 milijonov evrov je iz Valencie prestopil v Barcelono) je deset minut kasneje dokazal svojo nogometno veličino, ko je "zavrtel" tri tekmece in z lepim in natančnim strelom ukanil še honduraškega vratarja Noela Valladaresa.

Španci so po golu nadaljevali s kontinuiranimi napadi na tekmečevega vrata, Villa in Toress sta v prvi polovici tekme sprožila nekaj nevarnih strelov, njuni poskusi pa so bili premalo natančni.

V drugem polčasu se razmerje moči ni spremenilo, Španci so bili absolutni gospodarji johannesburškega travnika. Že v šesti minuti nadaljevanja je znova zablestel Villa, ki je po kombinirani akciji sprožil močan strel z 18 metrov, žoga je na poti do gola dotaknila enega obrambnih igralcev in končala za hrbtom Valladaresa - 2:0.

Le minuto zatem je strel Sergia Ramosa le za las zgrešil honduraška vrata, v 61. minuti pa je prva osebnost dvoboja zapravila idealno priložnost, da po Argentincu Gonzalu Higuainu doseže drugi "hat-trick" na letošnjem svetovnem prvenstvu, njegov strel z enajstih metrov pa je končal mimo leve vratnice.

Po zapravljeni enajstmetrovki je ritem igre nekoliko padel, Španci pa so si priigrali še dve izraziti priložnosti za gol: poskus Cesca Fabregasa v 67. minuti je z golove črte izbil Osman Chavez, strel Ville v 88. minuti pa je blokiral Sergio Mendoza.

SP, skupina H, drugo kolo:


Španija : Honduras 2:0 (1:0)
Villa (17, 51)

Čile : Švica 1:0 (0:0)
Gonzalez (75)
RK: Behrami (Švica, 30)

Lestvica: 1. Čile 6 točk, 2. Španija 3, 3. Švica 3, 4. Honduras 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.