Šport
23 ogledov

Vino brez večjih težav ostaja rožnat

Aleksander Vinokurov tudi po deveti etapi ostaja vodilni v skupnem seštevku. (Fo Žurnal24 main
Deveto etapo kolesarske dirke po Italiji je v ciljnem sprintu dobil Avstralec Matthew Goss. Kazahstanec Aleksander Vinokurov, moštveni kolega našega Gorazda Štanglja, ostaja vodilni.

Avstralec Matthew Goss (HTC-Columbia) je zmagal v deveti etapi kolesarske dirke po Italiji med krajema Frosinone in Cava de'Tirreni (187 km). Kazahstanec Aleksander Vinokurov (Astana) je še naprej ostal v skupnem vodstvu.

Goss je bil v ciljnem sprintu hitrejši od domačina Filippoja Pozzatoja (Katjuša), tretji pa je bil Američan Tyler Farrar (Garmin - Transitions). Gorazd Štangelj (Astana), edini slovenski predstavnik, je bil 68. (+0:36) in je skupno na 75. mestu.

Deveta etapi ni prinesla prav nobene spremembe pri vrhu skupnega seštevka, saj so vrstni red in tudi zaostanki ostali nespremenjeni. Vinokurov ima minuto in 12 sekund prednosti pred Avstralcem Cadelom Evansom (BMC) in minuto in 33 sekund pred Italijanom Vincenzom Nibalijem (Liquigas-Doimo).

Večinoma ravninska etapa je postregla s ciljnim sprintom, v katerem je prvo zmago v sezoni slavil Goss, ki je običajno v svoji ekipi zadolžen za pomoč izvrstnima sprinterjema Marku Cavendishu in Andreu Greiplu. "Lepo je bilo doživeti današnjo zmago, čeprav je bil zaključek zelo težak, ker se je ciljni del rahlo vzpenjal," je povedal Goss.

Že kmalu po začetku dirke je pobegnila četverica kolesarjev in imela že štiri minute prednosti pred glavnino. Četverica je bila večji del etape povsem sama v ospredju. Najprej sta popustila Italijan Giampaolo Cheula (Footon-Servetto) in Nizozemec Tom Stamsnijder (Rabobank), Kanadčana Michaela Barryja (Team Sky) in Rusa Mihaila Ignatijeva (Katjuša) pa je glavnina ujela pet kilometrov pred ciljem.

Dirka po Italiji, devta etapa:


1. Matthew Goss (Avs/HTC-Columbia) 4;08:17
2. Filippo Pozzato (Ita/Katjuša)
3. Tyler Farrar (ZDA/Garmin)
4. Robert Förster (Nem/Milram
5. Federico Canuti (Ita/Colnago-CSF Inox)
...
25. Alexandre Vinokourov (KAZ/Astana) vsi isti čas
68. Gorazd Štangelj (Slo/Astana) + 0:36

Dirka po Italiji, skupni vrstni red:

1. Aleksander Vinokurov (Kaz/Astana) 33;09:43
2. Cadel Evans (Avs/BMC) + 1:12
3. Vincenzo Nibali (Ita/Liquigas-Doimo) + 1:33
4. Ivan Basso (Ita/Liquigas-Doimo) + 1:51
5. Marco Pinotti (Ita/HTC Columbia) + 2:17
...
75. Gorazd Štangelj (Slo/Astana) + 45:59

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.