Šport
9 ogledov

Visconti oblekel rožnato majico

Giovanni Visconti je novi nosilec rožnate majice. Žurnal24 main
Šesto etapo kolesarske Dirke po Italiji od Petenze do Peschice, dolgo 231,6 kilometra, je dobil domačin Matteo Priamo. V skupni razvrstitvi vodi Italijan Giovanni Visconti (Quick-Step).
 

Dirka po Italiji, 6. etapa

1. M. Priamo (ITA/CSF Group) 5:24:49
2. A. Perez Lezauno (ŠPA/Euskaltel) +0:08
3. N. Trussov (RUS/Tinkoff) +0:27
...
35. T. Valjavec (SLO/AG2r) +11:34
56. S. Špilak (SLO/Lampre) isti čas
81. J. Golčer (SLO/LPR Brakes) +11:57

Matteo Priamo je drugouvrščenega Španca Alana Pereza Lezauna v ciljnem finišu ugnal za osem sekund. Rus Nikolai Trussov je bil najhitrejši iz skupine zasledovalcev. Na tretjem mestu je zaostal za 27 sekund.

Visconti je šesto etapo začel z minuto in 52 sekundami zaostanka za vodilnim po peti etapi, Francom Pellizottijem, vendar pa je sodeloval pri begu 11 kolesarjev, ki je glavnino prehitela za kar 11 minut. Med ubežniki je bil tudi Nemec Matthias Russ , ki je bil skupaj z Italijanom v ubežni skupini, pred njim pa je imel v skupni razvrstitvi 13 sekund prednosti. Italijan je na vmesnih časih pridobil šest sekund prednosti, do cilja pa je Nemcu pobegnil še za dodatnih sedem sekund, kar je bilo dovolj, da je kljub enakemu skupnemu času, kot ga ima Nemec, oblekel rožnato majico vodilnega.


Skupina 11 ubežnikov je glavnini pobegnila za več kot 11 minut. © Reuters

 

 

Preberite še ...

Pred 91. Dirko po Italiji

"Močno sem si želel rožnate majice. V ciljem sprintu sem garal do zadnjih atomov moči," je dejal vodilni v skupnem seštevku Visconti, ki dodaja, da so zdaj poplačani ves trud in težave, ki so jih imeli on in njegova družina. "Prihajam s Sicilije. Oče me je moral voziti tudi 400 kilometrov daleč na dirke," pravi Italijan, ki je že od mladih nog veljal za velik potencial.

Visconti ima pred velikimi imeni 91. Gira devet minut prednosti, vendar kljub temu ne verjame, da lahko slavi tudi na koncu. "Nimam nikakršnih možnosti, kljub vsemu pa bi bil rad čim dlje oblečen v rožnato majico." Prvi pravi test zanj bo že petkova 180 kilometrov dolga etapa od Vasta do dolgega gorskega cilja v Pescocostanzu .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.