Šport
12 ogledov

Višnovski: Kopitar je čudovit igralec

Lubomir Višnovski poleti drsalke zamenja za rolerje. Žurnal24 main
Pogovarjali smo se s članom hokejskega NHL-moštva Los Angeles Kings in soigralcem Anžeta Kopitarja Lubomirjem Višnovskim, ki je branil barve slovaške reprezentance na SP v inline hokeju.

V petek so Slovaki na SP v inline hokeju premagali Nemce po podaljšku s 3:2 in se uvrstili v finale, kjer pa so klonili proti Švedom. Odločilni gol je zadel Staron, podal pa je Višnovski, sicer hokejist Los Angeles Kingsov, ekipe v ligi NHL, kjer igra tudi naš Anže Kopitar. Mi smo se takoj po tekmi pogovarjali prav z Višnovskim, ki nam je ponudil nekatere zanimive odgovore.

Slovenska javnost vas pozna predvsem kot soigralca Anžeta Kopitarja v ekipi Los Angeles Kings. Kako je igrati z Anžetom?
Je čudovit igralec, eden najboljših igralcev v ekipi in tudi v ligi. Star je le 22 let, a izredno inteligenten in je velika prihodnost za Kingse.


Slovaki so v finalu klonili proti Švedski. © Matic Klanšek

 
Kaj mislite, bo ostal v Los Angelesu? Nekateri pač menijo, da je bolje, da odide v kakšen boljši klub.
Jaz imam petletno pogodbo in dejansko o pogodbah soigralcev ne vem dosti. A vseeno ne vem, kako bo z mojo prihodnostjo v Kingsih. Pred dvema tednoma me je poklical športni direktor ter mi sporočil, da me želi zamenjati. Kam in kako, pa ne vem, torej čakam na odločitev.

Mogoče pa kar v Detroit, letošnjega prvaka, ki imaj odlično obrambno vrsto z Lidströmom ter Rafalskim na čelu.

Dvomim, predvsem zaradi omejenega proračuna, saj je tam veliko odličnih igralcev. Poleg tega pa Dean Lombardi (op. a. športni direktor) želi mlade igralce, možno kakšnega z nabora.

Kaj menite o prihodnosti Los Angeles Kingsov? Ali je možno, da bi se naslednje leto uvrstili v končnico?
Imamo odlične mlade igralce, a za končnico to ni dovolj. Za končnico potrebuješ tudi starejše hokejiste z veliko izkušnjami. Če bo ekipa ostala tako mlada, bo težko, da bi igrali v končnici. Liga NHL je zelo težka in izkušnje starejših igralcev pridejo še kako prav.

 
 

Res ne razumem vodstva, da enostavno prepoceni spusti odlične mlade hokejiste, s katerimi bi lahko gradili močno ekipo.

Lubomir Višnovski

 
Torej je treba biti dober vso sezono, formo pa tempirati za končnico. Hkrati moraš imeti tudi srečo s poškodbami.
Kot sem že omenili, je liga NHL zelo težka. Mlado moštvo težko drži formo čez vse leto. Igramo tekmo ali dve odlično, potem pa par tekem katastrofalno ter jih izgubimo. Potrebujemo bolj izkušene igralce, ki znajo zmagovati, mlado moštvo pač nima neke konstante.

Morda ste slišali, da je bil Michael Cammalleri pred kratkim prodan Calgary Flamesom.
Se spomnim. Zadnje čase je veliko mladih in obetavnih igralcev zapustilo LA Kings. Res ne razumem vodstva, da enostavno prepoceni spusti odlične mlade hokejiste, s katerimi bi lahko gradili močno ekipo. A kot veste, športni direktor je naš šef in on gradi moštvo. Ima rad mlade igralce v moštvu, a kot sem že dejal, za končnico je treba imeti izkušnje.

Inline hokej je igral že pred tremi leti. © Matic Klanšek

 
Vrnimo se še malo na začetek vaše športne kariere. Kako ste sploh začeli s hokejem. Je to družinska tradicija?
Začel sem igrati pri petih letih, saj ga je igral tudi moj starejši brat Tibor. Bil sem dober, a prenizek, zato so mi pravili, da sem za evropski hokej, ne pa za fizično bolj zahteven NHL-hokej. Nato sem nastopil na svetovnem prvenstvu leta 2000 v Moskvi, ko smo s Slovaško reprezentanco pripravili veliko presenečenje, saj smo prišli v finale, kjer smo pa potem izgubili proti Češki. Potem so me na naboru izbrali Los Angeles Kingsi. Šel sem v kamp, izbrali so me in tako sem ostal tam. Ni bilo je veliko presenečenje samo zame, tudi ostali so bili zelo presenečeni, da sem bil izbran. Tako nisem nikoli igral nižje lige, saj sem takoj prišel v moštvo. Ostal sem v NHL-u in zato sem srečen.

Kako je igrati inline hokej. Izvedli smo, da ste ga igrali že pred tremi leti.
Ja, res je. Pred tremi leti sem že igral inline hokej. Včeraj sem pa bil prvič na rolarjih po treh letih in sem imel kar obilo težav.

Že na prvi tekmi ste zadeli.
(nasmešek)  S selektorjem (op. a. Imrich Antal) sem se dogovoril, da igram samo ob igri z igralcem več. No, potem sem v četrti četrtini igral tudi v polni postavi. Se je pa inline hokej močno razvil, igralci z leda imamo obilo težav. Igra je postala hitrejša in znanje rolanja pride še kako prav. Je pa to odlična priprava na novo sezono, prav uživam na prvenstvu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.