Šport
17 ogledov

"Vitalij Kličko je boksarska nula"

Odlanier Solis se v borbi z Vitalijem Kličko ni proslavil. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Čeprav je Odlanier Solis pred dnevi v Kölnu že pred koncem prve runde klonil proti Vitaliju Kličku, Kubanec ni izgubil samozaupanja. Iz bolniške postelje sporoča, da želi še en obračun z Ukrajincem.
V dveh minutah in pol borbe sem videl, kako lahko je premagati Vitalija. Če se ne bi poškodoval, bi mu odvzel naslov. On je boksarska nula. Bil sem presenečen, ko sem videl, kako slab je.
Odlanier Solis

Odlanier Solis je pred borbo v Kölnu, kjer pri tamkajšnjem nogometnem klubu navdušujeta Slovenca Mišo Brečko in Milivoje Novaković, napovedoval, da bo Vitaliju Kličku vzel naslov svetovnega prvaka po verziji WBC. Toda Kubanec si je že pred koncem prve runde poškodoval desno koleno in sanj o veliki zmagi je bilo (pre)hitro konec. Solis je prejšnji četrtek v Bad Griesbachu prestal operacijo notranjih križnih vezi in meniskusa in že razmišlja o vrnitvi v ring. "Nadejam se, da je Vitalija Klička toliko v hlačah, da mi ponudi priložnost za povratni obračun," je iz bolniške postelje sporočil Kubanec in dodal: "Lahko se ponovno boriva v Kölnu. Naj zdaj vsi tisti, ki so prvič plačali vstopnico za prvi najin dvoboj, v dvorano pridejo brezplačno. V ponovni borbi z njim ne želim denarja, želim njegov denar."

Čeprav borba ni trajala niti tri minute, je Solis v tem času "naštudiral" Vitalija, starejšega brata Vladimirja. "V dveh minutah in pol borbe sem videl, kako lahko je premagati Vitalija. Če se ne bi poškodoval, bi mu odvzel naslov. On je boksarska nula. Bil sem presenečen, ko sem videl, kako slab je," je še dodal samozavestni Kubanec, ki je proti Vitaliju doživel prvi poraz v 18. profesionalni borbi. Njegov agent Ahmet Öner ocenjuje, da se bo lahko vrnil čez šest ali sedem mesecev. Še pred tem ga 15. aprila čaka nova operacija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.