Šport
6 ogledov

Vitalij Kličko zaradi politike v športni pokoj

vitalij kličko charr EPA
Ukrajinski boksarski šampion Vitalij Kličko je v ponedeljek sporočil, da končuje svojo športno pot. Starejši od slovitih ukrajinskih bratov je na začetku septembra še zadnjič ubranil svoj naslov po seriji WBC, ko je v Moskvi nokavtiral Manuela Charra.

Odločitev Vitalija Klička naj bi bila tesno povezana z njegovimi političnimi ambicijami, saj je v domovini vodja stranke UDAR, letos pa naj bi se potegoval za mesto župana glavnega mesta Kijeva. V šestnajstletni karieri je 41-letni Vitalij izgubil le dva dvoboja.

"Ljubitelejm boksa po vsem svetu sporočam, da bo ukrajinska zastava še naprej plapolala, in da bo ukrajinska himna igrala vsakič, ko bo šel Kličko v ring," je ob odhodu dejal starejši od obeh slovitih bratov. "Ne mislim nase. Jaz se ne bom več boril. Imam brata, ki je bolj nadarjen in mlajši kot jaz." Vitalij je v zadnjem dvoboju ubranil svoj naslov po seriji WBC, ko je v Moskvi nokavtiral Manuela Charra.

V karieri je dobil 45 dvobojev, kar 41 z nokavtom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.