Šport
29 ogledov

Vitalij: Lahko pridem tudi na Wembley

Vitalij Kličko proslavlja zmago v Vroclavu EPA
Vitalij Kličko, svetovni prvak v težki kategoriji po verziji WBC, je še enkrat več izrazil željo, da se v prihodnjem letu pomeri proti gostobesednemu Davidu Hayeu. "Zelo, zelo želim ta dvoboj."

Vitalija Klička 18. februarja v Münchnu čaka dvoboj proti Britancu Derecku Chisori, zatem pa si želi le in edino Davida Hayea. Eden največji trash talkerjev med boksarji je julija izgubil proti Vladimirju Kličku, starejšemu bratu Vitalija in nato napovedal odhod med upokojence, a pred časom je namignil, da bi si utegnil premisliti. Javno je izzval brata Kličko in Vitalij se je hitro odzval. Zdaj je 40-letnik razkril, da je Hayeu poslal ponudbo.

Zelo, zelo si želim to borbo. Po njegovem dvoboju z Vladimirjem sem bil srečen in razočaran. Srečen, ker je Vladimir zmagal in ker sva združila vse pasove, nesrečen pa zato, ker ga ni uspel kaznovati, tako da bi ga nokavtiral,” je sprva dejal Vitalij in nadaljeval: “Zaradi tega sem pripravljen dati vse od sebe, da se dogovorimo za to borbo, čeprav se zahteve Hayea nerealne. Ne govorim le o denarju, temveč tudi o distribuciji, televizijskih pravicah, lokaciji borbe, ima celo probleme z boksarskimi rokavicami. Toda Haye ni več svetovni prvak in samo jaz lahko postavljam pogoje. Toda še enkrat ponavljam, zelo si želim to borbo in pripravljen sem na dogovore v okviru možnega seveda.” Kako si Vitalij želi borbe proti Hayeu, govori tudi to, da je Ukrajinec pripravljen priti tudi v Anglijo. “Za nas obstaja možnost, da bo borba na Wembleyju. Brata Kličko imata v Angliji veliko navijačev, tako da bom zagotovo imel glasno podporo. Ne dvomim, da stadion ne bi bil poln,” je še dejal Vitalij Kličko in pripomnil, da bi do težko pričakovane borbe lahko prišlo junija prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.