Šport
14 ogledov

Vitalij za prvaka z gobezdačem

Kličko je nazadnje premagal Poljaka Alberta Sosnowskega. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
"Briggs ni samo velik gobezdač, ampak je velik tudi v ringu," je o svojem nasprotniku, Shannonu Briggsu, dejal Vitalij Kličko. Čez dva meseca bosta boksala za naslov prvaka v težki kategoriji (WBC).

Ukrajinski boksar Vitalij Kličko bo naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC branil 16. oktobra v Hamburgu. V ringu se bo pomeril z eno leto mlajšim ameriškim izzivalcem, nekdanjim svetovnim prvakom po verziji WBO, Shannonom "The Cannonom" Briggsom. "Navdušen sem, da bom končno lahko spet boksal v Hamburgu, kjer se je začela moja profesionalna kariera. Dvorana O2 je fantastična arena," je dejal 39-letni Kličko, brat Vladimirja Klička, svetovnega prvaka v težki kategoriji v verzijah IBF, WBO in IBO.

Kličko lahko le še kratek čas občuduje svoj šampionski pas, po 16. oktobru bo namreč moj.
Shannon Briggs

Ukrajinska železna pest je doslej vknjižila 40 zmag; Kličko je zadnjič naslov ubranil letos maja v Gelsenkirchnu, ko je pred 60 tisoč gledalci s tehničnim nokavtom v deseti rundi premagal Poljaka Alberta Sosnowskega. V Hamburgu, to nemško pristaniško mesto je njegov dom že od leta 1996, pa se je nazadnje boril pred 11 leti. Američan Briggs je doslej vpisal 51 zmag in se je že dlje časa želel pomeriti z enim od slovitih bratov, pred katerima se je marsikateri od njunih bivših nasprotnikov podelal v hlače še pred prihodom v ring.

"Briggs ni samo velik gobezdač, ampak je velik tudi v ringu. Je izkušenejši od mene, zbral je več profesionalnih dvobojev in ima enega najmočnejših udarcev v težki kategoriji. Vendar pa se bom pod vodstvom trenerja Fritza Sduneka nanj zelo dobro pripravil," je izzivalca posvaril Kličko, ki ga čaka že 13. obračun za naslov svetovnega prvaka. "Kličko lahko le še kratek čas občuduje svoj šampionski pas, po 16. oktobru bo namreč moj," pa je sporočil sila samozavestni Briggs, ki je v karieri že premagal rojaka Georgea Foremana in Raya Mercerja ter Belorusa Sergeja Lijahoviča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.