Šport
17 ogledov

Vlada prikimala, a brez denarja

Špela Bohinc plavanje Reuters
Novi direktor direktorata za šport Drago Balent je povedal, da država ne bo sofinancirala plavalnega evropskega prvenstva v 25-metrskih bazenih decembra 2013. Vlada naj bi projekt sicer potrdila v četrtek.

Slovenska vlada bo predvidoma v četrtek izdala soglasje k izvedbi plavalnega evropskega prvenstva v 25-metrskih bazenih decembra 2013, a kot je povedal novi direktor direktorata za šport Drago Balent, država projekta ne bo sofinancirala. Ministrstvo je na kolegiju že obravnavalo plavalno EP in v četrtek naj bi ga formalno potrdila tudi vlada.

Na Plavalni zvezi Slovenije so za prvenstvo, ki naj bi ga gostila Ljubljana, pred leti so kandidirali za izvedbo tekmovanja v Mariboru, kandidirali decembra lani ob robu tovrstnega tekmovanja v Szczecinu na Poljskem. Evropska plavalna zveza je prvenstvo praktično že potrdila, formalno pa čaka Plavalno zvezo Slovenije, da bi ta potrdila, da ga lahko izvede.

Pismo o nameri je decembra lani že podpisal tudi ljubljanski župan Zoran Janković, zveza pa je projekt predstavila tudi državi, od katere je pričakovala del sredstev za izvedbo, in državi tudi predstavila stroškovnik prireditve, s katero naj bi se državi prek davkov vrnilo bistveno več sredstev, kot pa bi jih ta v projekt vložila.

V prihodnjih tednih se bo morala Plavalna zveza Slovenije odločiti, ali lahko za tekmovanje kandidira tudi brez državnih sredstev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.