Šport
33 ogledov

Vladavina Fjodorja nepreklicno končana

Antonio "Bigfoot" Silva je po zmagi roke vzdignil visoko v zrak. (Foto: Strikefo
1/2
Žurnal24 main
Antonio Silva je uresničil svoje napovedi in v četrtfinalu Strikeforcovega turnirja osmerice premagal "velikega" Fjodorja Jemeljanenka. V drugem četrtfinalu je Hartionov knock-outiral Arlovskega.
Drugi četrtfinalni del 9. aprila
V drugem četrtfinalnem delu velikega Strikeforcovega Grand Prixa, ki naj bi bil predvidoma na sporedu 9. aprila, se bosta pomerila aktualni Strikeforce prvak v težki kategoriji Nizozemec Alistair Overeem in Brazilec Fabricio Werdum ter Američana Josh Barnett in Brett Rogers.

V nedeljo zjutraj po našem času se je v New Yerseyju s prvima četrtfinalnima borbama začel veliki Strikeforcov turnir osmerice v težki kategoriji. Prva polfinalista Grand Prixa sta Brazilec Antonio Silva in Rus Sergej Haritonov. Prvi je kar nekoliko presenetljivo premagal legendarnega rojaka Haritonova Fjodorja Jemeljanenka, drugi pa Belorusa Andreja Arlovskega.
VIDEO borbe si lahko ogledate TUKAJ.

Fjodor: "Morda je čas, da se poslovim"
S strani ljubiteljev MMA težko pričakovan obračun med Silvo in Fjodorjem se je končal z veliko zmago Brazilca. Glavna borba večera se je po pričakovanjih začel z medsebojnim otipavanjem, ki se je nadaljevalo predvsem z borbo v stoje. V drugi rundi je Silva hitro prevzel pobudo. Že po nekaj sekundah je uspel zrušiti Fjodorja, ki se vse do konca runde ni mogel izmuzniti objemu Brazilca, nato pa ga je dotolkel z močnimi udarci v obraz. Med premorom med drugo in tretjo rundo so sodniki ocenili, da je desno oko Rusa premočno poškodovano in veliko slavje v taboru Silve se je lahko začelo.

Za Fjodorja je bil to drugi zaporedni poraz (sredi lanskega leta ga je premagal Fabricio Werdum), potem ko je bil pred tem nepremagan skoraj celotno desetletje. Obdobje najboljšega MMA težkaša vseh časov se očitno končuje. To je po borbi spoznal tudi Fjodor sam. "Vsem se želim zahvaliti za podporo. Že od začetka je bilo nekaj narobe. Morda je čas, da odidem,“ je šele po drugem pravem porazu v karieri dejal "zadnji ruski cesar“, ki šteje 34-let in več kot očitno zob časa ne priznaša niti njemu. Silva med borbo do velikana MMA ni pokazal prav veliko spoštovanja. Povsem drugače je bilo po borbi: "Bil je velik prvak. Upam, da ne bo odšel v pokoj.“ Silvi je z nasveti pomagal tudi rojak Werdum. "Dobil sem nekaj nasvetov od Werduma, ki je lansko leto premagal Fjodorja.

Brutalni KO Haritonova
V drugem četrtfinalu je Haritonov Arlovskemu zadal četrti zaporedni poraz. Vsega skupaj je bilo konec že sredi prve runde, ko je Haritonova s krošejem pokosil Belorusa, nato pa delo hitro dokončal na parterju. Po zmagi nad Lavalom Johnsonom si je mesto prve rezerve izboril Shane Del Rosario.

Strikeforce, Grand Prix, četrtfinale, prvi del:


Antonio Silva : Fjodor Jemeljanenko (2R, TKO)
Sergej Haritonov : Andrej Arlovski (1R, KO)

Uvodne borbe:

Shane Del Rosario : Lavar Johnson (1R)
Chad Griggs : Gianpiero Villante (1R, TKO)
Valentijn Overeem : Ray Sefo (1R)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.