Šport
26 ogledov

Vladimir Kličko dobil izzivalca: Mormeck!

Vladimir Kličko, Haye, 2011 EPA
Eden izmed obeh "nepremagljivih" bratov Kličko, Vladimir, je dobil novega izzivalca. Svetovni boksarski prvak težke kategorije se bo 10. decembra v Düsseldorfu pomeril s Francozom Jeanom-Marcom Mormeckom. "Je eden najbolj izkušenih boksarjev, kar jih poznam," je na svoji spletni strani zapisal Kličko.

Svetovni boksarski prvak težke kategorije po verzijah WBA, IBF in WBO Ukrajinec Vladimir Kličko bo šampionske pasove branil 10. decembra v Düsseldorfu. Petintridesetletni Kličko se bo pomeril z izzivalcem, 39-letnim Francozom Jeanom-Marcom Mormeckom, nekdanjim prvakom WBC in WBA v kategoriji kruzer.

"Mormeck je eden najbolj izkušenih boksarjev, kar jih poznam," je na svoji spletni strani zapisal Kličko, ki je v karieri zbral 56 zmag, od tega 49 s KO, in tri poraze. V drugem kotu bo čez dobra dva meseca stal Mormeck, ki je od leta 2009, ko se je iz kategorije kruzer preselil v težko kategorijo, zmagal v vseh dvobojih. Skupno ima 36 zmag (od tega 22 s KO) in štiri poraze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.