Šport
20 ogledov

Vlašićeva vprašljiva za atletsko SP

blanka vlašić 2010 zagreb EPA
V petek bo jasno, ali bo najboljša skakalka v višino na svetu Blanka Vlašić konec meseca lahko nastopila na svetovnem prvenstvu. Poškodovano ima stegensko mišico.

Američan Tyson Gay, Rus Jaroslav Ribakov, Američan Jeremy Wariner, Francoz Teddy Tamgho ... med Slovenci pa Boštjan Buč in Snežana Rodič. To je le nekaj atletov, ki so zaradi poškodbe ostali brez svetovnega prvenstva, ki se čez slaba dva tedna začenja v Južni Koreji. Tik pred zdajci pa bi lahko brez največjega atletskega tekmovanja letošnje sezone ostala še hrvaška skakalka v višino Blanka Vlašić, ki že vse od zlate kolajne na svetovnem prvenstvu leta 2007 obvladuje svetovno konkurenco.


Medtem ko je Jamajčan Usain Bolt že v Daeguju, pa si je Vlašićeva na treningu v Splitu poškodovala stegensko mišico. Sedemindvajsetletnica po zdravniškem pregledu ni bila najbolj dobre volje, saj je njen nastop v Koreji pod velikim vprašajem. "Blanka je šla na slikanje, saj jo je stalno bolela stegenska mišica. Zdravnik je potrdil poškodbo. Obstaja velik dvom o njenem nastopu na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji. Končno odločitev bomo sprejeli v petek," so sporočili iz Blankinega tabora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.