Šport
87 ogledov

Vnuk glasbene legende izjemen športnik

Nico Marley Reševalni pas/Twitter
Nico Marley, vnuk legendarnega Boba Marleyja, bo zaigral med elito ameriškega nogometa

Legendarni glasbenik Bob Marley je umrl leta 1981, vnuk Nico, ki je zdaj star 22 let, pa tako svojega slavnega dedka ni nikoli spoznal.

"Moj dedek je bil velika inspiracija za vse, vsakdo nosi s seboj del njega. Glasba se je dotaknila ljudi, a vse je še nekoliko globje, gre za njegovo sporočilo," o slavnem predniku pravi Nico Marley, ki je konec maja podpisal pogodbo z NFL klubom Washington Redskins.

Nicov oče Rohan Marley, sin Boba Marleyja, je bil prav tako igralec ameriškega nogometa, igral je za Univerzo Miami, njegov soigralec pa je bil tudi zdaj znani ameriški igralec Dwayne Johnson - The Rock. Kljub slavnemu imenu pa si je Nico sodelovanje z velikanom ameriškega nogometa priboriti s trdim delom.

Pri Redskinskih je moral skozi preizkušnjo, saj ni bil izbran na naboru kot najuglednejši univerzitetni igralci. Uspelo mu je prepričati vodstvo Rdečekožcev, čeprav mu v prid ni govorila njegova telesna konstitucija. Tako kot oče Rohan, ki mu je višina preprečila igranje med profesionalci, je Nico visok 5 čevljev in osem inčov (173 centimetrov), tipični linebacker pa je višji za štiri ali pet inčev (13 centimetrov).

"Gledal sem dedkove intervjuje, da bi videl, kakšen je bil. Bil je zelo pozitiven. Kadarkoli imam čas, sedem in pomislim, kaj lahko storim za druge, a razmišljam tudi o tem, kako na pravi način iti skozi dan in življenje. Lahko se ti zgodi kaj slabega, a vselej moraš imeti notranji glas, ki ti govori, da se moraš s tem spopasti in postati še boljši," je svojo miselnost, ki ga je kljub pomankljivosti pripeljala med elito ameriškega nogometa, razložil Nico Marley.

Njegov slavni ded je sicer oboževal nogomet, svojo ljubezen do športa pa je prenesel tudi na potomce. Enako tudi glasbeni okus. Nico Marley tako pred vsako tekmo posluša glasbo starega očeta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.