Šport
9 ogledov

Vnuk: Harrington ni imel časa za uspeh

Toni Tišlar je prepričan, da so reprezentanti turnir v Nemčiji odigrali po najbo Žurnal24 main
Risi niso dobili vozovnice za OI. "Ni bilo maksimalno dobro," je nastop ocenil Rudi Hiti. Tomaž Vnuk je prepričan, da fantom ni česa očitati, Toni Tišler pa, da neuspeh ni selektorjeva krivda.
 
 

Čudež bi bil, če bi se uvrstili na olimpijske igre.

Toni Tišlar

 
Slovenska hokejska reprezentanca je kvalifikacije za olimpijske igre v Vancouvru končala s tremi porazi proti izbranim vrstam Avstrije, Japonske in Nemčije, ki si je na koncu priborila mesto na olimpijadi. "Prvo tekmo so odigrali zelo dobro in mogoče malo nesrečno izgubili. S to tekmo so si tudi precej zmanjšali možnosti za uspeh na turnirju. Druga tekma z Japonci ni bila najboljša, a vseeno tesna, izgubili so šele po podaljšku. Zdi se mi, da se je poznalo, da ni bilo pravih priprav. Praktično so se le zbrali in odšli na turnir," je neuspešen nastop risov v Nemčiji ocenil nekdanji reprezentant Tomaž Vnuk .

 
 

Harringtona bi bilo nesmiselno kriviti za neuspeh, ker ni imel časa, da bi lahko karkoli naredil ali spremenil.

Tomaž Vnuk

 
Podobno o predstavah selekcije Johna Harringtona razmišlja tudi Toni Tišlar , dolgoletni član Acronija Jesenic in nekdanji reprezentant. "Po vseh zdrahah, ki so jih v reprezentanci imeli, in brez posebnih priprav, razen tistih nekaj dni na Bledu, mislim, da so fantje odigrali po najboljših močeh. Zagotovo bi se dalo še bolje odigrati, nekaj pa je gotovo dodalo tudi to, da selektor še ne pozna igralcev tako, kot je treba. A to ni njegova krivda," je prepričan Tišlar. Bolj kritičen je Rudi Hiti , prvi selektor slovenske hokejske reprezentance. "Ni bilo maksimalno dobro. Želja nas vseh je bila, da bi se uvrstili na OI, in mislim, da smo imeli realne možnosti," je po srečanju z Nemčijo zatrdil Hiti. "Kar malo prelahko smo izgubili prvi dve tekmi. Ne vem, kaj je vzrok, da smo zadnjih deset minut odigrali slabše in manj zbrano, kot da bi bilo manj želje," je še dodal nekdanji selektor.

Tomaž Vnuk, Rudi Hiti in Toni Tišlar so zadovoljni z delom selektorja Harringtona. © Saša Despot

 
Za slovenske hokejiste je bila to prva reprezentančna akcija po lanskem SP elitne skupine v Kanadi, druga pa jih čaka že čez dobra dva meseca. V Estoniji jih namreč čaka še nastop na svetovnem prvenstvu divizije I, kjer si bodo po lanskem izpadu iz elite v konkurenci Kazahstana, Litve, Japonske, Avstralije in Hrvaške spet poskušali priboriti prvoligaški status. Kaj lahko popravijo do takrat? "Zdi se mi, da se je poznalo, da ni bilo pravih priprav. Praktično so se le zbrali in odšli na turnir," je prepričan Vnuk, ki meni, da reprezentantom ni česa očitati. "Oni so se borili po svojih najboljših močeh, je pa tako, kot sem že rekel, za tako resno stvar, kot so kvalifikacije za olimpijske igre, bi se morala reprezentanca pripravljati precej drugače, kot se je," je še dodal. Da so igralci dali vse od sebe, je prepričan tudi Tišlar. "Iz svojih izkušenj z reprezentanco lahko povem, da povabljeni fantje pridejo z namenom, da se zmaga," je povedal. "Narobe je, da se celo sezono ni odigralo nobene reprezentančne tekme, na koncu pa bi se s tremi zmagami uvrstili na olimpijske igre."

 
 

Določeni igralci v določenem trenutku od sebe niso dali maksimuma, kar pa je v celem mozaiku pri tako dobrih ekipah, kjer odločajo malenkosti, včasih premalo.

Rudi Hiti

 
Kako pa je svoje delo opravil John Harrington? "Kolikor sem videl na treningih, je selektor poskusil iz ekipe potegniti maksimum, jo čim prej spoznati, ne vem, pa v kakšno pomoč sta mu bila pri tem pomočnika, ki bi mu morala dati druge podatke. Teh podrobnosti ne poznam. Mislim, da bi si Harrington zaslužil podporo tudi za naprej," je o Američanu na slovenski klopi povedal Hiti. Vnuk je dejal, da selektorjevega dela ne more komentirati: "Padel je v zelo nehvaležno situacijo. Ne poznam človeka, ki bi v tako kratkem času naredil čudež." In še dodal, da za neuvrstitev na OI selektor ni odgovoren: "Mislim, da bi ga bilo nesmiselno kriviti za to, ker ni imel niti časa, da bi lahko karkoli naredil ali spremenil."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.