Šport
109 ogledov

Vnuk: "Mislim, da ne bo dolgčas"

Tomaž Vnuk v teh dneh ureja še zadnje podrobnosti okoli poslovilne tekme. (Foto: Žurnal24 main
Tomaž Vnuk bo prihodnjo soboto v Hali Tivoli z revijalno tekmo hokejskih legend, ki se bodo pomerile z aktualno zasedbo Tilie Olimpije, tudi uradno sklenil svojo bogato športno pot.
Dres pod strop, številka 24 v pokoj
Tekma se bo igrala po simboličnih dvakrat 24 minut z enim odmorom. Pred, med in po tekmi pa se bo na ledu odvijala prava ledena predstava: ekipi bodo predstavili pod žarometi, z ognjemetom in laserskim šovom ter zatemnitvami, na začetku bo predstavitev mlajših selekcij, tekmo pa bodo prekinjale nagradne igre, med drugim bodo srečneži lahko osvojili letne vstopnice za celotno sezono lige Ebel. Na koncu bo sledila dobrodelna licitacija unikatnih dresov ekipe 24ever. Osrednji dogodek bo zanesljivo upokojitev Vnukove številke 24. Skladno z običaji iz tujine bodo njegov dres kot prvega in za zdaj edinega obesili visoko pod strop Hale Tivoli.

Tomaž Vnuk, eden najboljših slovenskih hokejistov vseh časov, je drsalke na klin obesil že lani in takrat tudi obljubil, da bo konec letošnjega poletja pripravil tudi uradno poslovilno tekmo, ki bo odigrana tam, kjer je tudi začel svojo hokejsko pot – v Hali Tivoli. Rajc je držal besedo in tako bomo prihodnjo soboto (28. 8.) priča nepozabni revijalni tekmi med Vnukovo ekipo hokejskih legend, 24ever, in aktualno zasedbo Tilie Olimpije. "Po dolgem času bomo videli legende, ki so nekoč drsale po Tivoliju. Večine od njih tudi sam že dolgo nisem videl. Mislim, da ne bo dolgčas," je v četrtek ob druženju s sedmo silo dejal Vnuk.

Po vsej verjetnosti bo manjkal Reddick
Vnuk je v Ljubljano na hokejsko fešto sicer povabil resnično same hokejske legende. Na žalost pa prav vsi iz prvotnega seznama verjetno ne bodo zadrsali po tivolskem ledu. Manjkal naj bi vratar Stan Reddick, ki ga bo zamenjal Zvone Bolta in se tako pridružil Luki Simčiču. "Potrebujemo dva vratarja, ker bo šlo za naporno tekmo in se bo igralo zares," je odločitev o dveh vratarjih na pol v šali pokomentiral Vnuk, ki je večino svoje kariere preživel pod Rožnikom v ekipi Olimpije. Na svoji zadnji tekmi pa upa, da bo lahko v napadu skupaj zaigral s svojim bratom Juretom in Edom Kastelicom, a le, če bo tako odločil finski strokovnjak Kari Savolainen, ki bo s klopi vodil ekipo hokejskih legend. Po besedah Vnuka naj bi se sicer s Fincem, ob njem bosta na klopi tudi Darko Prusnik in Tone Gale, zelo resno pogovarjali o njegovem povratku v slovenski hokej ...

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Od Gimajeva do Varla
Vnuk je na poslovilno tekmo povabil same hokejske legende. Med povabljenci so med drugimi Irek Gimajev, nekdanji član Olimpije iz "zbornaje komande", ter soigralci iz Vnukove generacije pri Olimpiji Dejan Kontrec, Nik Zupančič, Andrej Brodnik, Bojan Zajc, pa brat Jure, med nekdanjimi soigralci iz tujih klubov je tudi sedanji švedski selektor Bengt Ake Gustaffson, nekdanji zelo uspešen švedski reprezentant. Ne bodo manjkali niti Ildar Rahmatuljin in Valerij Šahraj ter tekmec z Jesenic Dejan Varl.

Vrata se bodo odprla ob 17.00
Poslovilna tekma bo na sporedu 28. avgusta, uradno se bo začela ob 18. uri, program se bo začel pol ure prej, vrata Tivolija pa se bodo odprla ob 17. uri. Vstopnice, ki jih lahko po deset evrov kupite na vseh prodajnih mestih Eventima, so še na voljo. Vsi obiskovalci pa bodo ob vstopu prejeli spominsko kapo.

"V tekmo gremo popolnoma neobremenjeni"
Vnuk si želi, da bi bil Tivoli ob njegovem slovesu nabit do zadnjega kotička: "Fantje so že večkrat v preteklosti napolnili to dvorano in prepričan sem, da nam jo bo uspelo še enkrat." Vnuk po odhodu v pokoj drsalk velikokrat ni obul, tudi na samo tekmo se ne bo posebej pripravljal: "Za tekmo nisem imel posebnih priprav ter pred tekmo ne bom šel na led, po slovesu od hokeja pa sem zgolj trikrat drsal." Veliko bolj kot hokej Vnuk pogreša adrenalin in energijo, ki jo je vsaka tekma potegnila za sabo. Na vprašanje, kakšna je njegova napoved zanimivega hokejskega obračuna, pa je odgovoril: "V tekmo gremo popolnoma neobremenjeni in praktično nimamo česa izgubiti." Izgubiti imajo le tisti hokejski navdušenci, ki slovesa od legende slovenskega hokeja ne bodo spremljali v živo v hali Tivoli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.