Šport
27 ogledov

Vnuk: Za zlato Rusi potrebujejo vratarja, kot je naš

tomaž vnuk poslovilna tekma Nik Rovan
Slovenska hokejska reprezentanca je na tekmi proti Rusiji navdušila tudi nekdanja reprezentanta Tomaža Vnuka in Miho Rebolja.

Ne samo da je Slovenija danes odigrala zgodovinsko prvo tekmo na olimpijskih igrah, proti Rusom je pokazala odlično predstavo in se izjemno močnemu tekmecu dostojno upirala. S predstavo je navdušila gledalce po vsem svetu in tudi nekdanje reprezentante, ki so uživali ob disciplinirani igri risov.

Tomaža Vnuka rezultat sicer ni presenetil, saj je ves čas vedel, česa so slovenski hokejisti sposobni: "Dobra tekma, na kateri je Slovenija pokazala, da se je zasluženo uvrstila na ta turnir. Tak rezultat sem sicer pričakoval in tudi napovedal, je pa to potrditev dobrega dela z mladimi."

Podobno je menil Miha Rebolj: "Mene niso presenetili, vedel sem, da so sposobni velikega podviga. Bolj kot rezultat me je zanimalo, kako bodo fantje odreagirali proti takim imenom. Rezultat je bil, kakršen je pač bil, zelo ugoden."

"Kdo sploh igra za Ruse?"

Rebolj, nekdanji branilec Jesenic, je bil navdušen nad celotno zasedbo slovenske izbrane vrste, Vnuka pa je nekoliko presenetil dvakratni strelec Žiga Jeglič. "Malo sem dvomil o njegovi formi glede na to, kje in kako je igral, toda še enkrat me je presenetil z izjemno predstavo. Sicer pa je bil Kristan zanesljiv kot vedno, celotna reprezentanca pa je prikazala vrhunsko disciplino."

Oba nekdanja hokejska asa sta našla tudi nekaj besed kritike za Ruse. "Verjetno so vsi pričakovali, da bodo ta imena pokazala veliko več. Nekoliko me je razočaral Radulov," je bil natančen Rebolj, medtem ko se je Vnuk igre Rusov dotaknil na bolj zabaven način.

"Sploh ne vem, kdo je igral za Ruse," se je pošalil in nadaljeval: "Malo se hecam, Rusi so vrhunska reprezentanca, sami mojstri, ki ciljajo na zlato. Ampak menim, da bi potrebovali vratarja, kot je naš, če bi želeli osvojiti zlato kolajno."

Komentarjev 2
  • zic 19:43 13.februar 2014.

    A to ste jih intervjuval pred al po piru!? resnično mlatenje prazne slame. Pa kdo bo še tipa resno jemal?

  • zic 19:40 13.februar 2014.

    ja Vnuk bo povedal!? pojma nima, tole blebetanje u tri dni. Njega ne zanima niti H od hokeja...od kar "vodi" klub se je marsikomu zasral.