Šport
29 ogledov

Vnukova 24-ica bo romala pod strop

Dres Tomaža Vnuka bo odslej visel pod stropom Hale Tivoli. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Sloviti slovenski hokejist, dolgoletni reprezentant Tomaž Vnuk se bo od aktivnega igranja hokeja poslovil v velikem slogu.
To nikakor ne bo običajna hokejska tekma, igralo se bo le simboličnih dvakrat po 24 minut z enim odmorom. Osrednji dogodek bo zanesljivo upokojitev Vnukove številke 24. Skladno z običaji iz tujine bodo njegov dres kot prvega in za zdaj edinega obesili visoko pod strop Hale Tivoli.

Na poslovilni tekmi, ki se bo v Hali Tivoli začela ob 18. uri, bo Tomaž Vnuk še zadnjič prekrižal palico s številnimi hokejisti, s katerimi je igral v dolgi in bogati karieri. "Rajc", kot se ga je prijel vzdevek, obljublja, da bodo ljubitelji ledenih ploskev prišli na svoj račun, saj bo na in ob ledu potekal nepozabni spektakel, ki bo prava paša za oči.

"Ko sem se poslovil od aktivnega igranja hokeja, sem obljubil, da bom naredil to tekmo in povabil prijatelje, s katerimi sem včasih igral. In obljuba dela dolg. Fantje so že večkrat v preteklosti napolnili to dvorano in prepričan sem, da nam jo bo uspelo še enkrat. Po dolgem času bomo videli legende, ki so nekoč drsale v Tivoliju. Večine od njih tudi sam že dolgo nisem videl," je povedal 40-letni Vnuk, ki je kar 23 let posvetil hokeju.

Ekipi 24ever, 24 je bila Vnukova številka v dresu Olimpije, bo stalo nasproti aktualno moštvo hokejskega kluba HDD Olimpija. Med povabljenimi igralci bodo nastopili Rus Irek Gimajev ter soigralci iz Vnukove generacije pri Olimpiji Dejan Kontrec, Nik Zupančič, brat Jure Vnuk, Jeseničana Tom Jug in Dejan Varl, med nekdanjimi soigralci iz tujih klubov je tudi sedanji švedski selektor in reprezentant Bengt Ake Gustaffson, kanadski Slovenec Ed Kastelic ter številni drugi. Trener ekipe legend je nekdanji slovenski selektor Finec Kari Savolainen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.