Šport
25 ogledov

Vnukovi dresi v dobrodelne namene

Tomaž Vnuk in predstavnica organizacije Rdeča žoga Slađana Mihajlović. (Foto: Sa
1/23
Žurnal24 main
Tomaž Vnuk tudi po upokojitvi ne počiva. Trenutno se ukvarja z dobrodelno dražbo dresov, v katerih je nastopil. Vzporedno pa že razmišlja o poslovilnem srečanju.
Vse v dobrodelne namene
Kot sta pojasnila Vnuk in predstavnica organizacije Rdeča žoga Slađana Mihajlović, bo izkupiček dražbe namenjen projektom te ustanove, ki s finančno pomočjo in investiranjem v pomoč skrbi za socialno ogrožene družine in prispeva k aktivnemu vključevanju posameznikov v socialno okolje. Vnuk je poudaril, da bo prodaja njegovih dresov pomagala predvsem športnim invalidom in mladim nadarjenim športnikom iz socialno ogroženih družin.

Eden najboljših slovenskih hokejistov vseh časov Tomaž Vnuk je petega oktobra sklenil svojo bogato športno pot. Legendarni Rajc pa po odhodu med upokojence svojega časa ne preživlja na domačem kavču, temveč svoj čas preživlja zelo aktivno, saj se ukvarja s pripravo poslovilne tekme (na sporedu bo 8. 8. 2010). V torek pa je v sodelovanju z organizacijo Rdeča žoga začel z dobrodelno dražbo dresov, katere je nosil med svojo kariero. Ves izkupiček od prodaje bo šel Rdeči žogi.

Vnuk je v svoji več kot 20 let trajajoči karieri nastopal za številne klube po Sloveniji (Olimpija, Jesenice, Celje, Alfa) in Avstriji (Feldkirch, Beljak), seveda pa je velikokrat nosil tudi dres z državnim grbom na prsih (nastopal je tako za nekdanjo Jugoslavijo kot seveda za Slovenijo). Hokejski navdušenci se bodo tako lahko potegovali za dres slovenske reprezentance s SP na Poljskem 2004, jugoslovanske iz leta 1991, ko je bilo SP v Ljubljani, dres Olimpije iz letošnje sezone, Jesenic iz sezone 2006/07, Celja (1993/94), Alfe (2005/06), Beljaka (2004/05) in Feldkircha (1997/98).

"Po koncu kariere sem doma pospravljal po omari in našel te drese in sem bil kar presenečen, ker sem od vsake ekipe za katero sem igral našel po en dres. Nato sem jih vse dal na kup in se vprašal, kaj želim z njimi naredit? Meni v omari prav dosti ne pomagajo in sem se odločil za to dobrodelno akcijo,“ je ob napovedi dražbe, ki bo potekala na spletni strani www.24ever.si, dejal Vnuk in nato še dodal: "Meni dresi zelo veliko pomenijo, ampak kakor sem rekel, imel sem jih v omari. Nisem jih imel niti razstavljene. Morda mi bodo po koncu te akcije še več pomenili. Se bom pa pač slikal s prejemniki dresov in imel te slike dobro spravljene.“ Dobrodelna dražba se je začela v torek, končala pa se bo 21. januarja prihodnje leto. Izklicna cena za vsakega od osmih dresov je 150 evrov. V akciji je tudi dres slovenske reprezentance iz sezone 1996/97, ki pa ga je že kupilo podjetje Intersport in bo namenjen za nagrado enemu od udeležencev dražbe.

Trenutno ne počenjam nič drugega. Ne boste verjeli, da je z dražbo zelo veliko dela. Pripravljam tudi zaklučno predstavo teh dresov, potrebno je zbrati fotografije vseh teh dresov, kar ni zelo enostavno.
Tomaž Vnuk

Poleg dobrodelne dražbe je Vnuk na novinarski konferenci razkril še nekaj informacij, ki so povezane s poslovilno tekmo. Spektakel bo potekal 28. avgusta 2010 v dvorani Tivoli. Tekmec bo najverjetneje Olimpija. Rajc je že navezal stike z nekdanjimi soigralci. Po njegovih besedah je odziv zelo dober, tako da bo moral biti tudi v vlogi "selektorja". Tudi poslovilna tekma bo imela dobrodelno noto. "Poslovilna tekma in dobrodelna dražba sta zelo povezani. Želimo si poln Tivoli. Na tekmi bi se rad zahvalil vsem bivšim soigralcem, bivšim zvezdam Tivolija in drugih dvoran v katerih sem nastopal, tako da pripravljam kar močno mednarodno zasedbo za to tekmo,“ je še povedal Tomaž Vnuk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.