Šport
26 ogledov

Vodi Carroll, a Chan mu je blizu

Johnny Chan je ves čas blizu vodilnemu Jamesu Carrollu. (Foto: johnny-chan.com) Žurnal24 main
Tretji dan Glavnega turnirja WSOP se je moral posloviti še zadnji slovenski predstavnik na turnirju Primož Cimerman. Vso konkurenco je sicer deklasiral PokerStarsov kvalifikant James Carroll.

Odigran je bil že tretji igralni dan Glavnega turnirja WSOP, ki pa vsaj nam ni prinesel dobrih novic, saj se je nekaj ur pred koncem dneva moral posloviti še zadnji slovenski predstavnik na turnirju Primož Cimerman. Vso konkurenco je sicer deklasiral PokerStarsov kvalifikant James Carroll, ki je v treh dneh igre skupaj zbral kar 803.000 žetonov. Da si Carroll tudi jutri ne bo mogel ravno oddahniti, pa bodo zagotovo poskrbeli preostali člani skupine TOP10, v kateri so med drugim tudi Andrew Brown, Johnny Lodden in sloviti Johnny Chan.

Prav Chan je zaenkrat tudi največja zgodba letošnjega Glavnega turnirja WSOP, saj v zadnjih letih ni beležil ravno blestečih rezultatov, letos pa se je na Glavni turnir vrnil v vsem svojem sijaju in je zato z vsemi svojimi izkušnjami (in seveda žetoni) eden glavnih kandidatov za uvrstitev na novembrsko finalko.

Vso pozornost si zaslužijo tudi bratje Mizrachi, saj se je vsem štirim uspelo prebiti v četrti igralni dan, trenutno pa je od njih najuspešnejši Robert, ki mu je do zdaj uspelo zbrati 342.800 žetonov. Slednji se je večino dneva nahajal na mizi, ki jo ves čas snemajo kamere TV hiše ESPN, kar verjetno ni bilo najbolj všeč Patu Ricciju, saj ga je Mizrachi danes poslal med gledalce, razvoj dogodkov, ki so pripeljali do tega, pa so ujele tudi TV kamere. Vsi žetoni teh dveh igralcev so romali v igro na flopu {5-Diamonds}{J-Clubs}{6-Spades}, ko je Ricci zarinil s {K-Clubs}{J-Hearts}, Mizrachi pa je njegovo stavo izenačil z {A-Clubs}{J-Spades}. Preostali skupni karti Ricciju nista bili v pomoč in tako so vsi njegovi žetoni romali v naročje najstarejšega od bratov Mizrachi. Kot že rečeno, so vsi štirje predstavniki njihovega klana preživeli dan, pri tem pa je Dannyu uspelo zbrati 128.600 žetonov, medtem ko bosta Michael in Eric četrti dan turnirja začela z manj kot 100.000 žetoni.

Dobro so se zaenkrat odrezali tudi predstavniki PokerStarsove ekipe profesionalcev, saj sta pri samem vrhu današnji dan končala Johnny Lodden in JP Kelly, v igri za vsaj preboj na finalko pa so še vedno tudi Angel Guillen, Vanessa Selbst, Humberto Brenes, Jason Mercier, Greg Debora, William Thorson, Salvatore Bonavena, Barry Greenstein in Pieter De Korver.

Kljub velikemu številu izločitev pa na turnirju še vedno vztraja kar nekaj znanih obrazov, kot so Alexander Kostritsyn, Eric Baldwin, Cole South, Theo Jorgensen, Scott Clements, Peter Jetten, Jim Collopy, Carter Phillips, Shannon Shorr ter Lauren Kling.

Kjer so zmagovalci, morajo biti tudi poraženci in tako je tudi pri pokru, saj so se morali med drugim danes posloviti tudi Scott Seiver, Phil Laak, Jennifer Harman, Chris Moneymaker, David Williams, Erik Seidel, Kara Scott, Bill Chen, Daniel Negreanu, Vanessa Rousso, Joe Cada, Billy Kopp, Eugene Katchalov, John Hennigan in Archie Karas.

Izločitvi pa se ni mogel izogniti niti naš "Cime", ki je imel tekom dneva pred seboj že kar 130.000 žetonov, a je nato turnir vseeno končal praznih rok. Kljub dobrim predstavam v prvih urah dneva, je Cimerman nato na lastni koži občutil muhavo naravo turnirjev, saj se je kar naenkrat vse zarotilo proti njemu.

Začelo se je z majhnimi porazi, nadaljevalo s selitvijo na zelo zahtevno mizo (kjer mu je družbo delal tudi Dave "Devilfish" Ulliott), svoje pa je dodalo tudi pomanjkanje dobrih kart, tako da je Primož na koncu vse stavil na par sedmic, zelo agresiven nasprotnik, ki je pred tem višal, pa je njegovo stavo izenačil z A-Q. Slednjemu je nato že flop prinesel prepotrebno kraljico in sanj o dobri uvrstitvi je bilo za našega predstavnika konec.

Od 2.557 igralcev, ki se jim je uspelo prebiti do današnjega dneva, jih po novih osmih urah igre v boju za naslov ostaja le še 1.203, tudi te pa jutri čaka še zelo zanimiv dan, saj jih bo le najboljših 747 na koncu odneslo domov svoj delež kar 68.798.600 $ težkega nagradnega sklada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.