Šport
31 ogledov

Vodi Lamprea, za petami Jorgensen

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Po izločenih 368 tekmovalcih, se je zaključil še peti igralni dan Glavnega turnirja WSOP. Potem ko so bile razdeljene še zadnje karte, je večina preostalih tekmovalcev najbolj zavidala Evanu Lamprei.

Evan Lamprea bo šesti dan začel z največ žetoni (3.569.000), z več kot tremi milijoni žetonov pa se bodo v boj za uvrstitev na finalko, pognali tudi Micael Skender (3.527.000), Joseph Cheong (3.357.000), Duy Le (3.186.000) in Theo Jorgensen (3.088.000). Izmed teh srečnežev, ki jim je do sedaj uspelo zbrati vsaj tri milijone žetonov, je največje ime zagotovo Theo Jorgensen. Danec je svojo dobro formo pokazal že maja, ko je ugnal vso konkurenco na Glavnem turnirju WPT Grand Prix de Paris, kot kaže, pa je bil ta uspeh le ogrevanje za nastop na Glavnem turnirju WSOP, saj gre zadnje dni, Dancu vse kot po maslu.

Jorgensenu se tako ni mogel upreti niti predstavnik Mizrachijevega klana, potem o se je z {J-Diamonds}{9-Diamonds}, zaletel v {K-Clubs}{Q-Clubs}, ki ju je v rokah držal Danec. Skupne karte {6-Diamonds}{9-Hearts}{10-Spades}{2-Hearts}{J-Clubs} so nato poskrbele za razburljivo končnico, ki pa je na koncu vendarle prinesla zmago Jorgensenu in tako se je moral že drugi dan zapored, posloviti eden od bratov Mizrachi. V igri za naslov tako ostajata le še Michael in Robert, prav slednji pa je po dobrem začetku, komajda preživel današnji dan in ga je na koncu zaključil z zgolj 224.000 žetoni. Po drugi strani je bil Michael danes bolj uspešen, saj je počasi stopnjeval svojo formo in tako do konca dneva zbral kar 1,793.000 žetonov.

Peti dan je bil prava nočna mora tudi za včerajšnjega vodilnega Tonya Dunsta, ki je dan sicer začel z največ žetoni, a je nato utrpel poraz za porazom in nato do konca dneva, komaj rešil 375.000 žetonov. Kljub vsemu, pa se je Dunstu uspelo prebiti v naslednji dan, kar je uspelo tudi asom kot so Eric Baldwin, Theo Tran, David Benyamine, Jean-Robert Bellande, Scott Clements, Alexander Kostritsyn, Phil Galfond, William Thorson, Johnny Lodden, JP Kelly in Gualter Salles. Slednjemu je uspel res podvig za v anale, saj se je tretji dan turnirja znašel v hudi zagati, potem ko mu je po porazu proti Robertu Millerju ostalo le še 1.000 žetonov, ki pa jih je, z nekaj sreče, v naslednjih dneh spremenil v kar 939.000 žetonov!

Med kandidati za preboj vsaj na finalko pa je tudi zmagovalec dveh Glavnih turnirjev WSOP zapored Johnny Chan, ki sicer danes ni posegel po samem vrhu, vendar še vedno ohranja minimalen zaostanek za najboljšimi. Če bo Johnny še naprej nadaljeval s takimi predstavami, pa utegne biti rekord Stuja Ungarja letošnjega novembra v resni nevarnosti, saj utegne Chan postati drugi igralec v zgodovini prvenstva WSOP, ki je Glavni turnir dobil kar trikrat.

Za nekaj iger, je Chanu danes svojo zalogo uspelo povečati celo na 2,7 milijona žetonov, potem ko je s {K-Clubs}{K-Diamonds}, izenačil all-in Garretta Adelsteina, ki je zarinil s {Q-Hearts}{J-Clubs}. Skupne karte {8-Spades}{3-Spades}{4-Spades}{6-Spades}{Q-Clubs} Adelsteina niso rešile in Chan je na svoj oltar dodal še nekaj sto tisoč novih žetonov. Chan, ki je Glavni turnir WSOP dobil leta 1987 in 1988, sicer te serije zmag nato ni nadaljeval, tako da bo jutrišnji dan začel z 2.559.000 žetoni.

Naslov najuspešnejše ženske na letošnjem Glavnem turnirju WSOP bo letos pripadel Breeze Zuckerman, saj je odpadla še njena zadnja tekmica Dorothy Von Sachsen. Slednja se je poslovila še pred zadnjim odmorom dneva in tako se je Zuckermanova pridružila elitni skupini igralk, ki jo sestavljajo Annie Duke, Mario Ho, Leo Margrets, Wendeen Eolis in Tiffany Michelle, ki so v zadnjih letih najdlje zdržale na v bitki za zmago na Glavnem turnirju WSOP. Zuckermanova pa kljub temu dosežku še ni rekla zadnje in bo tudi jutri zelo nevarna tekmica, saj bo dan začela z nekaj več kot 1,1 milijona žetoni.

Med tistimi, ki ne bodo videli jutrišnjega (tekmovalnega) dneva, pa so se med drugim znašli tudi Brent Hanks, Steve Billirakis, Brett Richey, Dash Dudley, Jason DeWitt in Will Failla. Svoje sanje o uvrstitvi na finalno mizo Glavnega turnirja WSOP, pa bo tako jutri poskušalo uresničiti še preostalih 205 tekmovalcev. Le katerim srečnim devetim bo ta dosežek, na koncu tudi uspel?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.