Šport
4 ogledov

Vogrinec: "Ljudje so razvajeni"

"To je to, kar potrebujemo," je poudaril Vogrinec. (Foto: Fotosi) Žurnal24 main
Pogled legende Toneta Vogrinca pred smučarskim praznikom na Mariborskem Pohorju: "Tina Maze je v zadnjih tekmah pokazala slabšo formo, ljudje so pa z rezultati zelo razvajeni."

Bo negotovost v zvezi z izvedbo 47. Zlate lisice imela kakršenkoli vpliv na prireditev?
Moti me, da so se sploh izražali dvomi, ali tekma bo. Organizatorji smo bili ves zadnji teden prepričani, da za odpoved ne obstaja nikakršna možnost. Na celotni površini je bila 50 centimetrov debela snežna podlaga in progo smo utrdili celo brez kemikalij. Na voljo je bilo še ogromno rezervnih možnosti. Res škoda za dvom, saj se je marsikdo zaradi tega odločil, da ne pride pod Pohorje.

Kaj pričakovati od slovenskih nastopov?
Bojim se, da bodo ljudje razočarani. Glede na letošnje rezultate ne moremo pričakovati neke revolucije. Tina Maze je v zadnjih tekmah pokazala slabšo formo, ljudje so pa z rezultati zelo razvajeni. Morda si je njena ekipa kriva tudi sama, ker je na začetku sezone obljubljala naskok na skupno zmago v svetovnem pokalu, kar je bilo za moje pojme povsem nerealno. Ona žal še ni v taki splošni formi, da bi lahko na to računala. S tem ciljem si je postavila veliko breme.

Na katerih mestih jo vidite?
Tudi če bo Tina deseta, bo to lep rezultat. Ampak javnost hoče več. Če denimo ne bo zmagala ali pa se uvrstila med prve tri, se bo govorilo "Joj, to je navadno s*anje!". Takoj bo začelo padati po njej in vse skupaj utegne biti potem za njo še bolj obremenjujoče. Zato pravim: ljudje, veselimo se tudi, če se bo Tina uvrstila na deseto mesto.

Po čem si bodo gledalci zapomnili letošnjo izvedbo Zlate lisice?
Tokrat je akreditiranih blizu šest tisoč ljudi. Če vsi ti ljudje dejansko pridejo, bo za prireditev na prostem tukaj ogromna množica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.