Šport
6 ogledov

Voight pobegnil in zmagal

Nemec Jens Voight je velik junak 18. etape Dirke po Italiji. Žurnal24 main
Zmagovalec 18. etape Dirke po Italiji od Mandrisia v Švici do Vareseja v Italiji, dolge 147 kilometrov, je nemški kolesar Nemec Jens Voigt (CSC). Vodi še vedno Contador.
 

Dirka po Italiji, 18. etapa

1. J. Voigt (NEM, CSC) 3:22:46
2. G. Visconti (ITA, Quickstep) + 1:07
3. R. Nocentini (ITA, AG2R) isti čas
11. S. Špilak (SLO, Lampre) + 3:41
42. T. Valjavec (SLO, AG2R) + 7:51
58. J. Golčer (SLO, LPR Brakes) + 7:51

Osemnajsta etapa je kolesarje na Dirki po Italiji vodila po pretežno ravninski etapi. Najbolje se je v tem znašel 32-letni Jens Voigt , ki je tako le dan po etapni zmagi rojaka Andreja Greipela Nemčiji pripeljal drugo zmago. Voigt je pogumno napadel 34 kilometrov pred ciljem in se ločil od dvanajstglave skupinice, ki je bežala že nekaj časa.

Voigt je v cilj pripeljal z minuto naskoka pred domačinom Giovannijem Viscontijem in tako ob svojem prvem etapnem zmagoslavju na italijanski pentlji suvereno prečkal ciljno črto. Pred zadnjima dvema gorskima etapama in zaključno vožnjo na čas v skupni razvrstitvi ni prišlo do sprememb. Zmagovalec Dirke po Franciji Alberto Contador iz ekipe Astana je zadržal rožnato majico vodilnega, pred najbližjim zasledovalcem Italijanom Riccardom Riccom pa ima umirjenih 41 sekund naskoka. Na tokratni 18. etapi je Contador v cilj prikolesaril z glavnino, ki je za najhitrejšim zaostala skoraj osem minut.


Španec Alberto Contador tudi po 18. etapi Gira nosi rožnato majico vodilnega. © Reuters

 

Dobro je nastopil Slovenec Simon Špilak , ki je ekipi Lampre z nekaj več kot tremi minutami zaostanka privozil enajsto mesto. Tadej Valjavec (AG2R), ki je s 14. mestom od Slovencev najvišje v skupni razvrstitvi, je bil danes 42., v cilj je prišel z glavnino. Prav tako je nekaj manj kot osem minut zaostal Jure Golčer (LPR Brakes), ki je bil 58., skupno je 42.

Petkova 19. etapa bo kolesarje vodila od Legnana do Presolana in Monte Pore, opraviti bodo morali z 228 kilometri.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.