Šport
16 ogledov

Vojsk novi direktor SZS

Matija Vojsk SZS Bobo
Na 2. redni seji izvršilnega odbora Smučarske zveze Slovenije je predsednik SZS Tomaž Lovše za direktorja predlagal Matijo Vojska, člani IO SZS pa so ga potrdili za novega direktorja SZS.

Po potrditvi zapisnika 1. seje so člani potrdili še drugega podpredsednika, in sicer Enza Smrekarja, člana uprave in glavnega poslovnega direktorja podjetja Droga Kolinska, d. d., ki se je tako pridružil Janezu Živku, članu uprave podjetja Petrol, d. d., ki je bil enoglasno potrjen na prejšnji seji odbora.

Tomaž Lovše, predsednik Smučarske zveze Slovenije, je po izvolitvi povedal: "Udejanjanja programa prenove SZS, ki sem ga predstavil ob izvolitvi, sem se lotil z vso resnostjo. Pogovarjal sem se z različnimi kandidati in v čast mi je potrditi, da SZS uživa velik ugled in zaupanje. Prav s tem sem lahko k sodelovanju pritegnil oba podpredsednika ter novega direktorja. Iskal sem ljudi z ugledom, agilnostjo in pripravljenostjo ne samo pomagati, ampak tudi voditi. Kot veste, je bil Janez Živko nekdanji reprezentant, tako da pozna smučanje. Kot podpredsednik in strokovnjak za finance in kontroling bo neposredno spremljal ta področja na SZS. Enzo Smrekar je strokovnjak za prodajo in marketing – računam, da nam bo s svojimi znanji zelo koristil pri prenovi marketinških aktivnosti SZS. Pri iskanju novega direktorja SZS sem se osredotočil na kandidate, ki združujejo znanja in izkušnje iz dveh področji: korporativnega in športnega. Matija Vojsk se je v svoji karieri dokazal kot uspešen poslovnež in vodja, izhaja pa iz znane slovenske družine, ki je še kako povezana s športom. Pri izbiri je bilo seveda pomembno tudi njegovo poznavanje ustroja in delovanja SZS, s katerim se je večkrat srečal tudi kot predstavnik sponzorjev. Prepričan sem, da je to ekipa, ki bo pomembno zaznamovala sedanjost in prihodnost slovenskega smučanja."

Spregovoril je tudi novopečeni direktor Smučarske zveze Slovenije Matija Vojsk: "Zavedam se odgovornosti, ki jo bom prevzel v razmerah, ki so zahtevne za vse športne organizacije. Za vodenje SZS to zaradi njene posebne vloge kot športne in družbene organizacije, ki je nacionalni simbol in predmet istovetenja ne samo športne, temveč tudi splošne slovenske javnosti, predstavlja še večji izziv. Čeprav prevzemam poslovno vodenje zveze, bodo v očeh širše javnosti merilo uspešnosti dela zveze predvsem športni rezultati, za katere zveza zagotavlja organizacijske, strokovne in materialne pogoje. Dogovorili smo se, da delo prevzamem kmalu, saj nas s sodelavci čakajo številne naloge. Te bodo poleg priprav na novo sezono tekmovanj vključno s svetovnimi prvenstvi hkrati z začetim novim štiriletnim olimpijskim ciklusom usmerjene predvsem v ključni izziv;  vzpostavitev nove organiziranosti in načina delovanja, primernega za delovanje v sodobnem tržnem okolju. SZS v prihodnosti vidim kot poslovno delujočo in obenem dinamično organizacijo civilne družbe, ki bo združevala tako zamisli, znanje kot zagon številnih deležnikov od društev, posameznikov, prirediteljev, proizvajalcev do seveda športne in trženjske stroke in predstavljala sogovornika medijem in gospodarstvu. Smučarska zveza bo ob nadaljevanju na dosedanjih uspehih in doseženem ugledu z novim pristopom prispevala k prepoznavnosti in ugledu Slovenije v svetu, skrbela za uspešen razvoj in popularizacijo smučarskega športa od najmlajših rodov do vrhunskih tekmovalcev, podpornikom in pokroviteljem pa v prihodnje kot uspešna blagovna znamka omogočala še boljši povratni učinek za njihovo podporo vodilnemu slovenskemu nacionalnemu športu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.