Šport
15 ogledov

Volandri se vrača predčasno

Volandri se vrača na teniška igrišča. Žurnal24 main
Italijanski teniški igralec Filippo Volandri se po uspešni pritožbi na mednarodno športno razsodišče dva tedna predčasno vrača nazaj na teniška igrišča.
Mednarodno športno razsodišče (CAS) je ugodilo pritožbi italijanskega teniškega igralca Filippa Volandrija in sprejelo sklep, da kazen prepovedi igranja, ki bi Italijanu sicer potekla 14. aprila, takoj preneha veljati. Volandriju je na začetku leta kazen treh mesecev prepovedi nastopanja izrekla Mednarodna teniška zveza (ITF) zaradi zlorabe zdravil proti astmi. Italijanski teniški igralec je tako moral izpustiti tudi uvodni turnir za grand slam v Melbournu in ni tekmoval vse do danes. Pri njem so v vzorcu, odvzetem po turnirju v Indian Wellsu marca lani, našli sledi salbutamola. Igralec je trdil, da je sredstvo zaužil z zdravilom proti astmi, za katerega je imel zdravniško potrdilo. Vendar naj bi bila vsebnost salbutamola v vzorcu previsoka, zato je ITF menila, da je Volandri s prekomernim jemanjem zdravila presegel zgolj zdravstveni učinek.

 
 

Nočne more je konec.

Filippo Volandri

 
Ob omenjeni kazni so Volandriju črtali vse dosežke v zadnjih devetih mesecih, vrniti pa je moral tudi 125 tisoč evrov, kolikor je zaslužil v tem času. CAS je tudi v tem primeru razsodilo v prid igralca, tako da mu bodo morali vrniti vse odvzete točke in tudi denar. Izjema je le nagrada in točke na turnirju, kjer so Volandrija "ujeli" na dopingu. "Nočne more je konec, CAS je upravičil moja pričakovanja. Še enkrat ponavljam, zdravila sem jemal izključno v zdravstvene namene, zato je bila kazen neupravičena," je po prejetju obvestila o oprostitvi dejal Volandri.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.