Šport
40 ogledov

Vonnova na antidepresivih "vse življenje"

lindsey vonn tiger woods EPA
Ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn se je že dalj časa zdravi za depresijo. Kot je povedala v pogovoru za časnik Focus, ima slabe in dobre dneve. Glavni cilj sezone pa bo, kot pravi, nastop na svetovnem prvenstvu v ameriškem Vailu meseca februarja.

Američanka Lindsey Vonn, ki bo v novi sezoni največja tekmica slovenski šampionki Tini Maze za osvojitev zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala, je za nemški Focus razkrila nekatere podrobnosti iz svojega zasebnega življenja, med drugim je spregovorila o težavah z depresijo in o prijateljevanju z golfistom Tigerjem Woodsom.

"Imam dobre in slabe dneve, zdravila pa bom morala jemati vse življenje. Če sem fizično dobro pripravljena in je počutje na visoki ravni, potem so dnevi dobri, sicer pa sem tudi žalostna in takrat mi pomagajo zdravila. Depresija ni neka stigma, da se zdraviti, nihče se zaradi tega ne bi smel sramovati," je dejala olimpijska smukaška prvakinja z OI leta 2010 v Vancouvru, ki po poškodbi načrtuje vrnitev na tekmah svetovnega pokala v kanadskem Lake Louisu, kjer bosta na sporedu dva smuka in superveleslalom. Na tem prizorišču je Vonnova, pred poškodbo, ki jo je oddaljila od smučarske karavane, vpisala kar 14 zmag od skupno 59 v svetovnem pokalu.

Še vedno želi tekmovati z moškimi

"Delam na tem, da bom v cilj prišla v najboljši deseterici," je povedala štirikratna zmagovalka v skupni razvrstitvi svetovnega pokala alpskih smučark (2008, 2009, 2010, 2012), ki bo ob zadostni fizični pripravljenosti zasledovala tudi svoj še neizpolnjen cilj, namreč, da bi tekmovala tudi v moški konkurenci. Vonnova je lastnica dveh naslovov svetovne prvakinje, v smuku in superveleslalomu, oba je osvojila na SP leta 2009 v Val d'Iseru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.