Šport
28 ogledov

Vonnova še 1,4 sekunde hitreje

lindsey vonn EPA
Lindsey Vonn je dobila tudi drugi smukaški trening v francoskih Alpah, kjer bo v sredo na sporedu zadnje dejanje letošnje sezone v kraljevski disciplini.

Američanka je tudi na drugem treningu v Meribelu potrdila dobro formo in svoj včerajšnji čas izboljšala kar za sekundo in štiri desetinke. Vonnovi se je tokrat najbolj približala Tina Maze, ki je zaostala 74 stotink, Nicole Hosp na tretjem mestu še dve desetinki več. Anna Fenninger se treninga ni udeležila.

''Privoščila sem si prost teden in se posvetila treningu. Nabirala sem energijo za ta teden,'' je povedala Vonnova, ki je izpustila veleslalomsko tekmo v Areju.

''Počutim se dobro, proga mi zelo ustreza. Gre za smuk, na katerem se dosegajo visoke hitrosti. Vsebuje tudi nekaj tehničnih delov, a predvsem je pomemben rahel stik s snegom in čim blažji pritisk. Mislim, da mi je to šlo vedno dobro od rok, zato se zelo veselim jutrišnjega dne,'' je dodala Američanka.

Smukaška tekma za dekleta, ki bo odločala o dobitnici malega kristalnega globusa, se bo začela ob 11.30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.